Recite zbogom neugodnim mirisima i osjetite luksuz čistog i svježeg zraka

11. srpnja 2017.
Gradnja ili renoviranje obiteljske kuće pravi je izazov jer u obzir treba uzeti i "nevidljive" detalje. Vlaga u kući, plijesan na zidu, neugodni mirisi u prostorijama, prašina, različiti alergeni - sve to narušava komfor i zdravlje ukućana. No, ne i uz HomeVent® generaciju s još većim učinkom i uštedom energije. Uz lakšu ugradnju i dizajn, tu je i TopTronic® E sustav upravljanja.
Pročitajte više

Još jači UltraGas® plinski kondenzacijski kotao

8. lipnja 2017.
Učinkovitost ekološki prihvatljive kondenzacijske tehnologije sada je još veća! Plinski kondenzacijski kotao Hoval UltraGas® (1000) ima povećan učin za čak 150 kW. Kao dvostruki kotao, novi UltraGas® (2300) postiže učin od impresivnih 2300 kW.
Pročitajte više

Znate li da zagrijavanje vode na neodgovarajućoj temperaturi može uzrokovati Legionelu?

31. ožujka 2017.
Bilo da upravljate bolnicom, hotelom ili posjedujete određeni sustav grijanja, pročitajte naše savjete kako biste se na vrijeme zaštititi od Legionele. Loša mikro klima s malo filtracije zraka pogodna je za rast velikog broja zagađivača, uključujući i bakterije iz porodice Legionela. Ona se može razmnožiti i pritom uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.
Pročitajte više

Ventilacija sportskih dvorana. Koliko svježeg zraka osigurati?

24. ožujka 2017.
Količina zraka koja se mora osigurati ovisi o namjeni same dvorane, odnosno, da li se upotrebljava isključivo kao prostor za treniranje za ograničeni broj sportaša, održavaju li se ondje sportski događaji s gledateljima ili se, u slučaju višenamjenskih dvorana, na događanjima može očekivati velik broj gledatelja/posjetitelja.
Pročitajte više

Što je BIM? Prednosti BIM sustava za HVAC projektante

20. veljače 2017.
Pristup informacijama, postavljanje prioriteta i odgovarajuća komunikacija između različitih industrija presudni su za uspješan rad projektnog sustava. Dodatna prednost su datoteke koje se mogu koristiti u 3D modeliranju objekata i sustava zgrade. Rezultat toga je lakši proces projektiranja i stalan protok informacija između svih sudionika u procesu gradnje. Zato je BIM (eng. Building Information Modeling) toliko važan.
Pročitajte više

Visokoučinkoviti sustavi grijanja poslovnih zgrada - savjeti za investitore

10. veljače 2017.
Poslovne zgrade zbog sve većih zahtjeva u pogledu željene mikroklime radnog prostora zahtijevaju učinkovit sustav grijanja. Energetska učinkovitost kondenzacijskih kotlova i solarnih kolektora predstavlja alternativu tradicionalnim sustavima grijanja, pružajući izrazito ugodno radno okruženje.
Pročitajte više

5 ključnih savjeta za odabir odgovarajućeg sustava grijanja

31. siječnja 2017.
Moderni sustavi grijanja jamče udobnost i toplinu uz znatno manju potrošnju energije, smanjenje troškova i do 20% te pozitivan utjecaj na okoliš. To je moguće zahvaljujući naprednim tehnologijama baziranim na obnovljivim izvorima i pametnoj regulaciji. Ipak, kako u moru opcija odabrati odgovarajući sustav grijanja?
Pročitajte više

Hlađenje podatkovnog centra uz maksimalnu energetsku učinkovitost

9. siječnja 2017.
Uz ovo rješenje mehaničko hlađenje kompresorom potrebno je svega nekoliko dana u godini, a u umjerenoj je klimi uopće nepotrebno.
Pročitajte više

Najisplativije grijanje u izvedbi za vanjsku ugradnju

14. prosinca 2016.
Zamislite da možete odabrati grijanje koje štedi i do 30% energije, a jednostavno je za ugradnju, upravljanje i maksimalno fleksibilno u vezi prostornih zahtjeva. Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali moguće je! Upoznajte Cabin Slim, samostojeće generatore topline za vanjsku ugradnju.
Pročitajte više

Energetski neovisna višeobiteljska kuća - misija uspješno izvršena!

27. listopada 2016.
Energetski neovisna obiteljska kuća postaje realnost! U općini Brütten u Švicarskoj, prva višeobiteljska kuća na svijetu opskrbljuje se energijom tijekom cijele godine i to bez ikakvih vanjskih izvora energije. Niti jedan apartman, od njih ukupno devet, nije spojen na mreže javnih...
Pročitajte više

Koncept i vrsta ventilacije za velike prostore. Sveobuhvatan vodič za projektante i investitore.

6. listopada 2016.
Tvornice, skladišta, hipermarketi i ostali veliki prostori pružaju posebne izazove za sustave grijanja, ventilacije i klimatizacije (HVAC). Koji koncept i vrstu ventilacije odabrati?   Postoje dva različita razloga zbog kojih veliki prostori i dvorane ponekad predstavljaju probleme...
Pročitajte više

Trebate li zamijeniti stari sustav grijanja ako on još uvijek radi?

14. rujna 2016.
Koliko možete uštedjeti ako uložite u ugradnju novog kondenzacijskog plinskog kotla? Bez obzira da li govorimo o javnim zgradama, jednoobiteljskim kućama ili velikim industrijskim objektima - razlozi za modernizaciju su niži operativni troškovi i minimalan utjecaj na okoliš. Nove...
Pročitajte više

Zašto odabrati Hoval kao partnera?

1. kolovoza 2016.
...
Pročitajte više

Kako uz adekvatnu tehnologiju stvoriti niskoenergetski ured?

21. lipnja 2016.
Novi ured u Italiji izgrađen je u samo 6 mjeseci i doista predstavlja energetsko učinkoviti model, konstruiran prema standardima Pasivnih kuća i s certifikatima Cened A +, CasaClima Classe A, Work&Life i Minergie.
Pročitajte više

Kako se zaštititi od onečišćenja zraka u zatvorenom prostoru?

30. svibnja 2016.
Znate li da više od 80% vremena provodimo u zatvorenom prostoru i da dnevno udišemo 15.000-20.000 puta? Možda ste s ovim statistikama već upoznati, ali zaprepastit će Vas činjenica da onečišćenje zraka u zatvorenim prostorima - unutar kuće, ureda ili pak dječje škole - može...
Pročitajte više

Učinkovitom regulacijom do maksimalne učinkovitosti sustava grijanja

16. svibnja 2016.
Kako bi se postignula maksimalna učinkovitost sustava grijanja, svaki voditelj odjela energetske učinkovitosti zna da u središtu treba biti učinkovit uređaj kojim će to moći postići. Međutim, to je samo dio jednadžbe koji treba uzeti u obzir. Jednako je važan sustav regulacije koji će osigurati...
Pročitajte više

Bezkanalna dobava zraka kao bolja opcija za proizvodne hale

4. svibnja 2016.
Ovo je mjesto letećih strugotina. Ovdje, prostor može biti prilično vruć i - ponekad - zadimljen. Stoga i zrak može biti zagađen uljnom maglom. Djelatnici Edi Hofstetter AG u švicarskoj općini Benken proizvode različite alate i strojeve te obrađuju dijelove težine i do 20 tona.
Pročitajte više

Uz TopTronic®E regulator stiglo je vrijeme inteligentnog grijanja

4. svibnja 2016.
Saznajte kako nova generacija kotlova i dizalica topline radi kako bi uštedjela Vaš novac te smanjila štetnu emisiju CO2. Vrijeme se može mijenjati od jedne minute do druge. Kakvo će biti podne ili navečer? Hovalov TopTronic® E ne mora niti pitati – nova kontrolna...
Pročitajte više

Kako TopTronic® E tehnologija mijenja grijanje?

2. svibnja 2016.
Postojeći sustavi za grijanje zgrada, njihova regulacija i upravljanje, trošak potrošnje energenata i ostali povezani aspekti prošli su kroz temeljite promjene. Te promjene donose brojne pogodnosti, kako krajnjim potrošačima kroz uštedu novca, tako i instalacijskim...
Pročitajte više

Postoji li energetski efikasno rješenje za vlasnike hotela?

21. travnja 2016.
Kako da potrošite manje na grijanje i toplu vodu u svom hotelu? Odgovore na sve Vaše nedoumice i korisne savjete za uštedu energije pronađite u ovom članku. Otkrivamo inovativne i ekonomične načine grijanja i pripreme potrošne tople vode kako biste, što je više...
Pročitajte više
 
Zatvorite

Više informacija


Kolačići

Kolačić je mali dio teksta poslanom vašem pregledniku preko web stranice koju posjećujete. On pomaže web stranici da zapamti informacije o Vašoj posjeti, kao npr. željeni jezik ili ostala podešavanja. Time Vaš sljedeći posjet stranici čini korisnijim za Vas. Kolačići u tome igraju važnu ulogu. Bez njih upotreba weba može biti vrlo frustrirajuće iskustvo.


Uvjeti uporabe

Izjava o privatnosti

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Korištenjem naših usluga, suglasni ste našem korištenju kolačića.