Izjava o privatnosti

1.   Opće informacije

Internetske stranice grupe Hoval (u daljnjem tekstu: „Internetske stranice društva Hoval”) obuhvaćaju korporativnu internetsku stranicu društva Hoval, internetske stranice nacionalnih tvrtki društva Hoval, internetske stranice distribucijskih partnera društva Hoval, kao i druge internetske stranice koje spadaju pod robnu marku društva Hoval. Internetske stranice društva Hoval vodi Hoval Aktiengesellschaft, Austrasse 70, FL-9490 Vaduz (u daljnjem tekstu “Hoval”) u suradnji s nacionalnim tvrtkama društva Hoval i distribucijskim partnerima društva Hoval.

Pitanja koja se odnose na direktivu o zaštiti podataka možete poslati e-poštom na adresu info@hoval.com. Općenita pitanja u vezi proizvoda i usluga grupe Hoval također možete izravno poslati na pojedine kontakt adrese nacionalnih tvrtki društva Hoval koje možete pronaći na relevantnim internetskim stranicama.

2. Korisnički podaci / Sigurnosne norme

Prilikom Vašeg posjeta našoj internetskoj stranici mi spremamo razne informacije. Prilikom registracije za uslugu ili korištenjem sustava za prijavu obznanjujete neke svoje podatke, npr. ime i prezime, adresu, adresu e-pošte, korisničke lozinke i područja interesa itd. Obznanjujete i druge podatke, pod uvjetom da koristite određene usluge, kad naručite robu ili usluge ili kada nas izravno kontaktirate.

Ovi će podaci biti objavljeni Vašom izjavom o suglasnosti.

Ostali podaci koji nisu osobni pohranjuju se zbog tehničkih procedura, npr. IP adrese ili kolačići (eng. cookies). Koristimo te podatke isključivo u svrhu analize i optimizacije naše web stranice za posjetitelje.

Ako želite zaustaviti obradu Vaših podataka, nastavite čitati sekciju 4-7.

Hoval primjenjuje sigurnosne norme na Hovalove internetske stranice sukladno zakonu o zaštiti podataka. Međutim, ipak nije moguće u potpunosti isključiti mogućnost neovlaštenog pristupa trećih osoba podacima i njihovu zlouporabu, a Hoval ne snosi odgovornost za takve slučajeve.

3. Uporaba i dijeljenje podataka

Prosljeđujemo Vaše podatke unutar Hoval grupacije u svrhu centralne administracije. Vaša će izričita suglasnost biti zatražena u slučaju obrade u marketinške svrhe, npr. za primanje newslettera/biltena.

Hoval jamči da se, bez Vašeg izričitog odobrenja, Vaši osobni podaci neće prodavati, razmjenjivati, posuđivati, niti učiniti dostupnima na bilo koji drugi način trećim osobama.

Hoval također prenosi osobne podatke trećim zemljama. To se obično temelji na odlukama o adekvatnosti Europske komisije (vidi Google i Facebook, ispod 5 do 7).

Samo u iznimnim slučajevima, Hoval može prenijeti Vaše podatke u treću zemlju podružnicu tvrtke Hoval bez odluke o adekvatnosti Komisije. U tim slučajevima postoji sporazum između internih tvrtki temeljen na EU standardnim klauzulama za zaštitu podataka koje osiguravaju odgovarajuću obradu.

Hoval zadržava pravo pružiti podatke javnim nadležnim tijelima ako za to postoje zakonske pretpostavke te ako zaprimi takav zahtjev.

Trajanje obrade ovisi o pravnoj osnovi, kao što su zakonska razdoblja zadržavanja.

Smijete povući svoj pristanak u bilo kojem trenutku tako da o tome obavijestite naš odjel službe za korisnike slanjem poruke e-pošte na adresu info@hoval.com ili posebno na adresu vezanu uz zaštitu podataka dpo@hoval.com i/ili pošaljete zahtjev da Vam se dostave informacije o sadržaju, podrijetlu i svrsi korištenja Vaših osobnih podataka, isprave netočno navedeni podaci ili zatraži otkaz/ograniči obrada istih. Ova se usluga ne naplaćuje.

Ako imate pritužbu vezanu uz Hoval, obratite se nadležnom tijelu za zaštitu podataka Liechtensteina kao našem nadležnom nadzornom tijelu (http://www.llv.li/#/1758).

 4. Korištenje kolačića 

Naše internetske stranice koriste kolačiće, odnosno podatke internetske stranice pohranjene u datoteku na lokalnom računalu koji služe za identifikaciju korisnika koji radi na određenom računalu i koristi internet te u koje se mogu spremiti podaci o pregledavanju interneta tog korisnika, a to može rezultirati privremenim spremanjem prethodnih aktivnosti relevantnih za određenu internetsku stranicu u razdoblju između dva posjećivanja ove internetske stranice. Kolačić se može upotrijebiti za prilagođavanje HTML stranica korisniku. Preglednik koji koristi određeni korisnik na računalu može se podesiti tako da ne prihvaća kolačiće. Međutim, trebali biste imati na umu da onemogućavanje kolačića u nekim slučajevima može ograničiti određene funkcije ili usluge na internetskim stranicama.

5. Izjava o privatnosti podataka za potrebe korištenja usluga Google Universal Analytics, Google Remarketing i Google karte/Earth API

Hoval koristi usluge za mrežnu analizu Google Universal Analytics i Google Remarketing društva Google, Inc. („Google”) za potrebe svojih internetskih stranica, kao i usluge Google karte/Earth API. To omogućava da informacije iz Google karata budu integrirane na web stranice i preuzete u skladu s tim. Google Analytics upotrebljava „kolačiće”(usp. stavak 4.), tekstualne datoteke spremljene na vaše računalo, koji internetskoj stranici olakšavaju analiziranje načina na koji se korisnici služe stranicom. Informacije koje kolačić generira o Vašem služenju internetskom stranicom (uključujući vašu IP adresu) prenijet će se i spremiti na poslužitelje tvrtke Google u Sjedinjenim Američkim Državama. Hoval je aktivirao anonimizaciju IP adrese (maskiranje IP adrese). Google će skratiti/anonimizirati posljednjih osam bitova IP adrese za države članice Europske unije, kao i za druge strane potpisnice Ugovora o Europskome gospodarskom prostoru.
Cijela IP adresa samo se u iznimnim slučajevima šalje poslužiteljima tvrtke Google u SAD-u koji ju zatim skraćuju.
Google će u ime pružatelja internetske stranice koristiti ove informacije za potrebe ocjenjivanja Vašeg služenja internetskom stranicom, izradu izvješća o aktivnosti na internetskoj stranici za operatere internetske stranice i pružanje ostalih usluga vezanih uz aktivnosti na internetskoj stranici i korištenje interneta pružatelju internetske stranice. Pomoću funkcija na različitim uređajima, mogu se kreirati prilagođene reklamne poruke na drugom registriranom uređaju (mobitel, tablet, PC), temeljene na Vašim interesima, prethodnom korištenju i ponašanju surfanja.

Google Universal Analytics koristimo i za obradu podataka dobivenih putem usluge AdWords i dvaput kliknutih kolačića za statističke svrhe. Google zahtijeva Vaš pristanak, koji se obično aktivira na Google korisničkom računu, a možete ga deaktivirati na: http://www.google.com/settings/ads

Informacije o uvjetima korištenja Google karata/Earth API mogu se dobiti na:

Možete odbiti uporabu kolačića označavanjem odgovarajućih postavki u svojem pregledniku. Međutim, imajte na umu da ako to učinite, nećete moći koristiti punu funkcionalnost ove internetske stranice. Nadalje, možete spriječiti da tvrtka Google prikuplja i koristi podatke (kolačići i IP adresa) preuzimanjem i instaliranjem dodatka za preglednik koji je dostupan na adresi https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en-GB.

Dodatne informacije o uvjetima korištenja i privatnosti podataka možete naći na:

6. Izjava o privatnosti podataka za potrebe korištenja tipke Google +1

Tipka Google +1 način je da javno podijelite informacije s ostatkom svijeta. Tipka Google +1 pomaže Vama i drugima da primite personalizirane sadržaje od tvrtke Google i partnera. Vaš Google +1 može se prikazati drugima kao bilješka s Vašim profilnim imenom i fotografijom u Google uslugama (npr. u rezultatima pretraživanja ili na vašem Google profilu) ili na drugim internetskim stranicama i oglasima.
Google bilježi podatke o Vašim Google +1 aktivnostima kako bi Vama i drugim korisnicima pružio bolje iskustvo s Googleovim uslugama. Kako biste mogli koristiti tipku Google +1, morate imati javni Google profil vidljiv svijetu koji mora sadržavati barem ime koje ste odabrali za profil. To će se ime koristiti za sve Googleove usluge, a u nekim slučajevima može se koristiti umjesto drugog imena koje ste koristili prilikom dijeljenja sadržaja dok ste bili prijavljeni na svoj Google račun. Google može prikazati Vaš identitet s Google profila ljudima koji posjeduju Vašu adresu e-pošte ili druge identifikacijske podatke.

Osim navedenog, Google +1 koristit će Vaše navedene informacije u skladu s važećim pravilima o privatnosti tvrtke Google https://www.google.de/intl/en_uk/policies/. Google može objaviti sažetak statistike o Google +1 aktivnostima korisnika i prenijeti te podatke korisnicima i partnerima, kao npr. izdavačima, oglašivačima ili povezanim stranicama.

7. Izjava o privatnosti podataka za potrebe korištenja Facebook dodataka (tipke „Sviđa mi se”) i remarketinga

Naša internetska stranica koristi društvene dodatke („dodaci”) i oznake za remarketing stranice za društveno umrežavanje facebook.com kojom upravlja Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, SAD („Facebook”). Dodaci se mogu prepoznati putem logotipa tvrtke Facebook ili tipke „Sviđa mi se” („Sviđa mi se”) na našim internetskim stranicama. Pregled Facebook dodatka nalazi se na stranici: http://developers.facebook.com/docs/plugins/.
Ako otvorite stranicu koja sadrži ovakav dodatak s naše internetske stranice, uspostavit će se izravna veza između Vašeg preglednika i poslužitelja tvrtke Facebook. Facebook izravno prenosi sadržaj dodataka u Vaš preglednik i uvrštava ga na internetsku stranicu. Kada pristupite dodacima, Facebook zaprima obavijest o tome da ste otvorili odgovarajuću stranicu na našoj internetskoj stranici. Ako ste prijavljeni na Facebook, Vaš se posjet može povezati s Vašim Facebook računom. Ako stupite u interakciju s dodacima, primjerice klikom na „Sviđa mi se” ili ostavljanjem komentara, odgovarajući će se podaci izravno prenijeti s Vašeg preglednika tvrtki Facebook koja će ih spremiti. Razlog i opseg prikupljanja podataka, informacije o načinu na koji Facebook obrađuje i koristi podatke, kao i svoja prava u tom pogledu te opcije postavki za zaštitu privatnosti možete pronaći u pravilima o privatnosti tvrtke Facebook (www.facebook.com/policy.php). Ako ne želite da Facebook ili naša internetska stranica prikupljaju podatke o Vama, trebate se odjaviti sa stranice Facebook prije nego posjetite stranicu ili blokirati društvene dodatke stranice Facebook pomoću dodataka za Vaš preglednik kao što je „Facebook Blocker”.

8. Bilten

Na našim internetskim stranicama nudimo bilten na koji se možete pretplatiti. Prijavom na bilten dajete svoj pristanak za to da Vašu adresu e-pošte spremimo u našu bazu podataka te da Vam šaljemo bilten. Vaša adresa e-pošte koristit će se isključivo u svrhu slanja našeg biltena ili za svrhe na koje ste pristali. Pretplatu na bilten možete otkazati u bilo kojem trenutku putem odgovarajuće poveznice koja je navedena izravno u biltenu ili slanjem obavijesti na adresu e-pošte info@hoval.com.

9. Razno

Hoval može izmijeniti navedene propise o zaštiti podataka u bilo kojem trenutku, a svaka izmjena stupit će na snagu na dan kada je napravljena, osim ako nije drugačije odlučeno.

Ako imate dodatnih pitanja u vezi s ovim pravilima o privatnosti ili drugim temama vezanim uz zaštitu podataka, obratite se na dpo@hoval.com.

Autorsko pravo 2017. – Hoval Aktiengesellschaft

Zadnji put ažurirano 07. studenog 2017.
 
Zatvorite

Više informacija


Kolačići

Kolačić je mali dio teksta poslanom vašem pregledniku preko web stranice koju posjećujete. On pomaže web stranici da zapamti informacije o Vašoj posjeti, kao npr. željeni jezik ili ostala podešavanja. Time Vaš sljedeći posjet stranici čini korisnijim za Vas. Kolačići u tome igraju važnu ulogu. Bez njih upotreba weba može biti vrlo frustrirajuće iskustvo.


Uvjeti uporabe

Izjava o privatnosti

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Korištenjem naših usluga, suglasni ste našem korištenju kolačića.