Belaria® fit (8-26) dizalica topline zrak-voda

Belaria® fit (8-26) - Dizalica topline zrak-voda


Belaria® fit (8-26) je dizalica topline zrak-voda za grijanje, hlađenje i toplu vodu. Sustav je monoblok i u potpunosti za vanjsku ugradnju.

Pogodna je za grijanje i hlađenje obiteljskih kuća i manjih stambenih zgrada, kao i manjih poslovnih, industrijskih i upravnih objekata bili oni novi ili renovirani.

Dizalica topline Belaria® fit (8-26) nudi Vam moderno i ekološki prihvatljivo grijanje, hlađenje i pripremu vode za kućanske potrebe.
▪ Moderne tehnologije po razumnoj cijeni
▪ Moduliranje snage kroz invertersku tehnologiju
▪ Opsežne mogućnosti kombiniranja i proširenja sustava grijanja za pokrivanje svih zahtjeva
▪ "Tih" i "Super tih" način rada za smanjenje buke do 75%
▪ Održivost, pouzdanost i trajnost zahvaljujući radnom mediju R32
▪ Visok faktor učinkovitosti čak i pri ekstremnim temperaturama
▪ Jednostavan rad te izbornik dostupan na 16 jezika

Održiva i izuzetno tiha
Učinkovita i suvremena tehnologija
Modularna s fleksibilnim postavkama

Moderna: dizalica topline Belaria® fit (8-26) koristi najnoviju modernu tehnologiju modulirajućeg sustava, tj. automatski prilagođava snagu zahtjevima trenutka. Također koristi moderni radnij medij R32. Ono povećava učinkovitost, a znatno je povoljnije za okoliš u odnosu na prethodno korišten radnij medij R410.

Komforna: Belaria® fit održava ugodnu temperaturu te diskretno i automatski osigurava toplu vodu u svakom domu. Pritom nema kompromisa u pogledu performansi bez obzira je li vani vrlo vruće ili hladno. Uz tihe i super tihe postavke, možete dodatno smanjiti već nisku razinu buke. Sustav radi automatski, no ako je nužno, lako možete sami promijeniti postavke. Kontrolni sustav jednostavan je za korištenje sa sučeljem na 16 jezika.

Tip
Razred energetske učinkovitosti (od A+ do G)       
Kapacitet grijanja A2W35     kW
Kapacitet hlađenja A35W18  kW
SCOP 35oC/55oC

Višenamjensko rješenje: Kompromisi nisu potrebni kad je u pitanju funkcionalnost ove dizalice topline. Belaria® fit radi više od grijanja, također osigurava toplu vodu i hlađenje. Uz to u ponudi su brojne kombinacije kao i dodatne opcije:

■ Rad s podnim grijanjem, radijatorima ili ventilatorskim konvektorima
■ Nekoliko temperaturnih zona po zgradi
■ Zagrijavanje vode putem solarne elektrane
■ Kaskadni sustav za velike kapacitete ili hibridni sustav s dodatnim izvorom topline poput plinskog kotla
■ Korištenje fotonaponskih sustava i funkcija Smart Grid
■ Viša radna temperatura za projekte obnove

(8) (13) (20) (26)
A+++ A+++ A+++ A+++
8.7 13.2 20.2 26.0
11.1 15.3 21.7 31.9
5.2/3.4 4.7/3.5 4.6/3.2 4.2/3.2

Najbolje sustavno rješenje za svaki dom

Povećajte udobnost, uštedite energiju: kroz sustavno rješenje s Belaria® fit i HomeVent® komfornom ventilacijom.
Hoval HomeVent® komforna ventilacija savršena je nadopuna dizalici topline: osigurava automatsku i stalnu ventilaciju vašeg doma bez potrebe za stalnim otvaranjem prozora. Komforna ventilacija koristi visok stupanj povrata topline i hladnoće. A kroz povrat vlage, sustav osigurava da se vlažnost zraka održava na zdravoj razini.

Korištenje komforne ventilacije smanjuje gubitke energije za grijanje i hlađenje, jer više ne morate gubiti energiju na otvaranje prozora. HomeVent® ne samo da vaš dom čini modernijim, već i zdravijim i ekonomičnijim.


                                      

Visoke performanse i za veće sustave

Belaria® fit (8-26) nije ograničena na obiteljske kuće i stanove. S lakoćom se nosi i sa zahtjevnijim sustavima, isporučujući do 150 kW snage grijanja ili hlađenja putem kaskadnog spajanja.

Ukupni učinak može se još više povećati u bivalentnim/hibridnim sustavima, na primjer s UltraGas® 2 plinskim kondenzacijskim kotlovima. Belaria® fit pokriva glavno opterećenje cjelokupne godišnje potrebe, a dodatni izvor topline opskrbljuje energijom samo kod dodatnih opterećenja, pri niskim vanjskim temperaturama ili povećanim potrebama za potrošnom vodom.
Sva oprema radi usklađeno zahvaljujući Hoval TopTronic® E sustavu upravljanja.