HomeVent® ERT (250-450)
Odsisni zrak
Otpadni zrak
Dobavni zrak
Svježi zrak
Predfilter

Perivi predfilter koji hvata veće čestice i dlačice, kao i insekte.

Filter

Kasetni filter koji se može ukloniti, s velikom površinom filtera i malim gubitkom tlaka.

Jedinica za povrat entalpije

Kotač jedinice za povrat entalpije sa sorpcijskim premazom koji po potrebi može povratiti toplinu i vlagu iz odvodnog zraka.

Ovi procesi se kontinuirano reguliraju promjenom brzine rotacije jedinice za povrat entalpije.

Ventilatori

EC ventilatori s unatrag zakrivljenim lopaticama za visoku učinkovitost i nisku razinu buke.

HomeVent® ERT Comfort (250-450)


Zdrava unutarnja klima, smanjeni troškovi i očuvani resursi? Apsolutno! HomeVent® ima sve pod kontrolom. 

Komforna i visoko učinkovita HomeVent® ventilacijska jedinica s protokom od 250 - 450 m3/h zagrijava i ovlažuje filtrirani vanjski zrak energijom iz ispušnog zraka prema potrebi. Rezultat je čist zrak bez peludi sa zdravom razinom vlage.

Zdrava kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru
Štedi novac i prirodne resurse
Izuzetno tih zbog elemenata zvučne izolacije
Fleksibilne mogućnosti postavljanja

Dvostruki filtar čisti zrak od peludi, zagađivača, sitne prašine i gljivičnih spora koje ostaju izvan prostora jer prozore nije potrebno otvarati. Toplina i vlaga pritom ostaju. Zbog povrata vlage, kosa se više ne elektrizira kao na suhom zimskom zrakom, a sintetička odjeća ne lijepi za kožu. Zbog izmjene zraka, u kupaonici zrak ostaje  ugodan čak i uz višekratno uzastopno korištenje. 

Zajedno u istom smjeru - to je moto za HomeVent® comfort ERT jedinicu. Svi zračni kanali idu u istom smjeru, ravno prema gore. U kombinaciji s kompaktnim oblikom, ovo omogućuje maksimalnu uštedu prostora. Jednostavno se uklapa u ugrađeni ormar standardne veličine, a budući da nema kondenzacije, nema potrebe ni za odvodom.

Prozračivanje bez otvaranja prozora s uštedom novca u isto vrijeme nije više nemoguće.  Troškovi grijanja su manji, a stabilna temperatura i vlažnost zajamčeni iznimno visokom učinkovitošću usred povrata topline i vlage. 

Sve ovo vodi to značajne uštede energije u odnosu na potrošnju zbog čega nema potrebe za električnim predgrijavanjem usisanog zraka. Uz to, u ventilacijsku jedinicu  se može ugraditi i senzor koji detektira mirise i autonomno regulira dovod zraka. Tako se neugodni mirisi automatski  i brzo usmjeravaju prema van. 


Tip
Razred energetske učinkovitosti (od A+ do G)       
(pri vanjskom tlaku od 100 Pa) Dovodni zrak/ispušni zrak  m³/h
Stupanj pružanja topline maks. (DIN 4719) %
Omjer temperature (na 70 % maksimalnog protoka volumena)
Omjer vlažnosti (na 70 % maksimalnog protoka volumena)
Specifična snaga ventilatora SFP (pri 70 % maksimalnog protoka volumena) W/(m³/h)
Temperatura okoline (za ugradnju uređaja)  °C

Prilagođene komponente poput razvodnih kutija, distribucijskih vodova i difuzora zraka dolaze s brojnim mogućnosti personalizacije. U slučaju ventilacijskih rešetki, izbor kreće se od čisto funkcionalnih modela do posebno dizajniranih rešetki.

Samo jedna upravljačka jedinica kontrolira ventilaciju, grijanje i toplu vodu - TopTronic® E kontrolni sustav  osigurava Vam ekstra udobnost! Pritom TopTronic® E samoregulira rad ovisno o vremenskoj prognozi za mjesto stanovanja preuzetoj s interneta. Sustavom je također moguće upravljati putem aplikacije HovalConnect ili spajanjem na upravljački sustav.

Želite te li još više povećati udobnost, a pritom uštedjeti energiju? I to je moguće kroz Hovalovo hibridno sustavno rješenje HomeVent® komforne ventilacije i Belaria® fit dizalice topline. Belaria® fit (8-26) je dizalica topline zrak-voda koja nudi moderno i ekološki prihvatljivo grijanje, hlađenje i pripremu vode za kućanske potrebe. Sve će jedinice raditi usklađeno zahvaljujući Hovalovom TopTronic® E sustavu upravljanja.


Uz HomeVent® ERT uštedite energiju na ekološki i troškovno osviješten način bez žrtvovanja udobnosti!(250) (350) (450)
A+ A+ A
250 350 450
130 130 130
85 84 82
86 86 81
0,25

0,27

0,31

-20...45 -20...45 -20...45