UltraSol® 2 solarni termalni kolektor
Homogena površina kolektora kroz patentirani WLT® proces

(tehnologija provođenja topline).

Solarno sigurnosno staklo s antirefleksnim premazom

za optimalnu učinkovitost.

Toplinska izolacija od mineralne vune.
Visoka učinkovitost kroz patentirani WLT® proces

(tehnologija provođenja topline.

Potpuni površinski apsorber meandera

za ujednačen protok.

4 hidraulična spoja

omogućuju flekksibilnu ugradnju.

UltraSol® 2 solarni termalni kolektor

Visokoučinkovit solarni pločasti kolektor koji koristi solarnu energiju za zagrijavanje potrošne tople vode. Vertikalni ili horizontalni dizajn, veličine cca. 2,5 m2. Širok raspon ugradnje: u krov, na krov, ravni krov ili fasadna ugradnja - za novogradnju i rekonstrukcije.

Zašto odabrati grijanje na sunčevu energiju?

Sustav solarne energije koristi besplatnu, održivu sunčevu energiju za zagrijavanje potrošne tople vode, a ponekad čak i za zagrijavanje same zgrade - odličan razlog da odaberete ovaj ekonomičan te ekološki prihvatljiv sustav. Solarni kolektor Hoval UltraSol® 2 fleksibilno je rješenje.

Uz izmjenjivač topline solarnog kolektora koji posjeduje apsorber u obliku meandera svaki UltraSol® 2 kolektor dolazi s četiri priključka. Dvije verzije - vertikalna ili horizontalna - omogućuju Vam projektiranje kolektorskog polja prema Vašim potrebama. Ugrađen u kosi krov, uzdignut ili ugrađen na ravni krov: hidraulička integracija kolektora može se prilagoditi bilo kojoj situaciji. U paketu dobivate sve potrebno kako biste bili bezbrižni prilikom projektiranja i ugradnje, uz jednostavan i brz proces narudžbe.

Jedinstvena proizvodnja osigurava trajnost.
Snažan sustav osigurava maksimalne solarne prinose.
Modularne mogućnosti kombiniranja sustava grijanja.
Četiri priključka omogućuju fleksibilnu ugradnju.

Prvoklasna proizvodnja i solarni sustav

Prvoklasni materijali i izrada jamče dug radni vijek te dosljednu kvalitetu i učinkovitost. Korištenjem Clinch metode, dimenzijski stabilni aluminijski profili spajaju se s pozitivno zaključavajućim spojevima za stvaranje okvira. To znači da nisu potrebni neki dodatni materijali, zavarivanje i lemljenje, što rezultira boljom otpornošću na koroziju. Također, to osigurava i posebna WLT® metoda koja spaja obloženi aluminijski apsorber na izmjenjivač topline bakrene cijevi. Kolektori se međusobno spajaju visokokvalitetnim metalnim vijcima.

U patentiranoj WLT® metodi posebna ploča za provođenje topline povezuje apsorber s izmjenjivačem topline koristeći njegovu punu površinu - a ne samo na izoliranim mjestima. Sve to dovodi do optimiziranog toplinskog toka kroz izmjenjivač te omogućuje da se solarna toplina prenosi učinkovitije i ravnomjernije.

Tako UltraSol® 2 postiže maksimalne solarne prinose tijekom godine. Štoviše, UltraSol® 2 ima odličan dizajn - s malom visinom okvira od 65 mm, savršeno se uklapa u krov. Zahvaljujući WLT®metodi, apsorber je gotovo gladak, kao ogledalo, te savršeno zaokružuje atraktivan izgled kolektora.

Jedinstven sustav kontrole solarnog sustava

Hoval UltraSol® 2 idealan je ekološki dodatak sustavu grijanja. Omogućuje upotrebu besplatne sunčeve energije za uštedu troškova grijanja te dodatnu uštedu resursa. Ako imate već ugrađen sustav grijanja tvrtke Hoval, zajamčena Vam je učinkovitost i ujednačen rad. TopTronic® E sustav kontrole osigurava da sve komponente zajedno učinkovito rade, dok cjelokupni sustav osigurava da se energija koristi na najbolji mogući način.

Također može funkcionirati u sklopu Hovalovih rješenja za klimatizaciju i grijanje velikih proizvodnih i logističkih hala. Ondje je dio Hovalovog kombiniranog sustava za ventilaciju i grijanje zajedno s raznovrsnim TopVent® i RoofVent® jedinicama za klimatizaciju.

Uz to, to su i plinski kondenzacijski kotao visokih performansi UltraGas® 2 zajedno s Hovalovom dizalicom topline zrak-voda Belaria® fit (53,85) te spremnikom energije EnerVal. Na taj način i sam solarni sustav pridonosi izuzetnoj učinkovitosti i ekološki održivom karakteru ovog energetskog rješenja.