VarioVal RHS stratificirani spremnik za skladištenje

VarioVal RHS stratificirani spremnik za skladištenje

Stratificirani spremnik za grijanje vode od čelika s toplinskom izolacijom. Ugrađeni čelični izmjenjivač topline za solarnu integraciju i ugrađeni izmjenjivač topline od orebrenih cijevi od nehrđajućeg čelika za zagrijavanje potrošne tople vode.

Područje primjene: grijanje s izvorom topline, za sustave na plin, ulje ili biomasu te solarne toplinske sustave, obiteljske kuće - za novogradnju i obnovu.

Ukupni volumen za VarioVal RHS (800-1000): 796-892 dm³

Tajna energetske učinkovitosti leži u mirnoći jezera. U mirnom jezeru formiraju se slojevi vode s različitim temperaturama. Hladna voda je teža i tone, topla voda je lakša i uzdiže se. Novi VarioVal spremnik tople vode koristi sličan fizički princip: dijeli različite slojeve vode prema temperaturi radi veće uštede energije.

Rješenje koje štedi prostor za grijanje i pripremu potrošne tople vode.
Najveća učinkovitost uz stratifikaciju.
Brza i higijenska priprema potrošne tople vode za kupaonicu i kuhinju.
Modularan sustav za pojedinačna rješenja.

Prednosti VarioVal PTV spremnika

Sama voda pomaže u uštedi troškova energije. Idealne razine temperature stvorene su za uporabu u kuhinji i kupaonici, za grijanje i za protok vode. Potrebno je zagrijati samo dio spremnika do maksimalno potrebne temperature, a ne cijeli sadržaj spremnika. Zahvaljujući tome štedi se i do 50% troškova energije. Ugrađene komponente štite temperaturne slojeve u spremniku i osiguravaju maksimalnu učinkovitost. Slojeviti spremnik često je čak učinkovitiji od mješovitog spremnika s debljom izolacijom i time višom klasom energetske učinkovitosti.

Umjesto dva odvojena spremnika za grijanje i za pripremu potrošne tople vode za kućanstvo, dovoljan je samo jedan VarioVal. Time se dodatno štedi prostor. Izravna ugradnja potrebnih priključaka za rad grijanja, solarnih sustava i opskrbe potrošnom toplom vodom u spremniku oslobađa dodatni prostor.

VarioVal brzo zagrijava vodu za kućanstvo do potrebne temperature putem izmjenjivača topline. Veličina izmjenjivača topline optimizirana je za potrebe tople vode i stoga se uvijek dobro ispire. Opasna Legionela, koja se razmnožava u ustajaloj vodi, a posebno na srednjim temperaturama, nema nikakve šanse. Kao dodatna prednost, nema gubitaka topline koji bi inače nastao skladištenjem tople vode. Potrošna topla voda za osobnu higijenu izuzetno je higijenska i osigurava se na način koji štedi energiju.

Jednostavna ugradnja i kontrola sustava

VarioVal uključuje osnovni stratificirani spremnik nadopunjen raznim modulima. Oni su dodatno provjereni i mogu se montirati izravno na spremnik. Uz TopTronic E modularnu regulaciju jednostavno se upravlja i kontrolira rad ugrađenih Hoval sustava. Uz VarioVal modularni sustav, sustavna rješenja za obiteljske kuće mogu se individualno projektirati ovisno o specifičnim potrebama projekta. Ako želite zamijeniti kotao ili ugraditi dodatni solarni sustav, sve to možete obaviti brzo i jednostavno. VarioVal pomaže u uštedi energije i čini sigurno ulaganje u budućnost.

Bilo da se radi o grijanju, ventilaciji ili hlađenju – Hoval nudi širok asortiman proizvoda koji će osigurati ugodnu mikroklimu te zadovoljiti specifične potrebe. Dodatno, uz TopTronic E modularnu regulaciju sustava možete jednostavno upravljati ugrađenim sustavima iz jednog izvora.

Ostala VarioVal rješenja

VarioVal RLS (800 - 1000)

Grijanje s izvorom topline, idealno za sustave dizalica topline s toplinskim solarnim sustavima ili obiteljske kuće - za projekte novogradnje i obnovu.
Ukupni volumen: 796-893 dm³


VarioVal RL (600)

Higijenski kombinirani spremnik za skladištenje sa slojevitim principom za zagrijavanje potrošne tople vode i grijanja vode. Spremnik za grijanje vode izrađen je od čelika s toplinskom izolacijom. Ugrađeni izmjenjivač topline od orebrenih cijevi izrađen od nehrđajućeg čelika za zagrijavanje potrošne tople vode. Izvrstan izbor za sustave dizalica topline ili obiteljske kuće.
Ukupni volumen: 647 dm³