Meteorološka postaja Säntis, Švicarska

Postoji samo jedno mjesto gdje možete sjesti visoko u planinama, na 2500 metara ...

 ... iznad razine mora, gledajući Alpe iz prvog reda – Säntis. Säntis je najviša planina Alpstein masiva na sjeveroistoku Švicarske. Također je kulminirajuća točka Appenzell Alpa, između jezera Walenstadt i Bodenskog jezera. Prema sjeveru, širi se pogled na 200 veličanstvenih planinskih vrhova. Tijekom vedrih dana, panorama seže sve  do Zugspitze i Ortler, do Eiger, Mönch i Jungfrau.

Na Säntis-u se radi non-stop. Dan i noć. Na stjenovitom vrhu nalazi se Swisscom antenski stup za prijenos radija, televizije, telefona i mobilne mreže signala, visok 123 metra. Dok zimski mraz pretvara antenu u bizarnu skulpturu, gosti se srdačno okupljaju u obližnjom planinskom svratištu, Alter Säntis. Ruedi Manser, praunuk osnivača, ''pruža sklonište planinarima, zvjezdoznancima, obožavateljima punog mjeseca, ljudima u potrazi za mirom, te onima koji samo žele pobjeći od magle'', kako on sam voli reći.
 

Prije mnogo godina, žičarom su dovezena dva Hoval Uno-3 kotla na planinu. Još od tada, oni pouzdano obavljaju svoju zadaću – što nije mala stvar, jer serviseri ne mogu navratiti u kratkom roku.

Pogledajte ostale reference

Zatražite savjet Hoval stručnjaka o najboljem rješenju za vašu investiciju