Specijalna bolnica Naftalan

U Ivanić Gradu, na jedinom izvoru ljekovitog ulja naftalana u Europi, nalazi se poznato lječilište Naftalan za medicinsku rehabilitaciju. Zahvaljujući posebnim wellness programima i vježbama u ovom centru se uspješno liječe različite kožne i reumatske bolesti. Osim samog liječenja, ovdje ćete se u potpunosti osloboditi stresa, opustiti se uz jedinstvene masaže te napuniti baterije za nove izazove. 

Glavni cilj instalacije Hovalovog uređaja bilo je smanjiti potrošnju plina i poboljšati sustav grijanja. Hovalovi stručnjaci odabrali su jednu ThermoCondensor AF 950 jedinicu za povrat topline iz dimnih plinova, proizvedenu izgaranjem plina u vrelouljnom kotlu, te transport u sustav grijanja. Otpadna toplina dimnih plinova iskorištava se za predgrijavanje povratnog voda u sustavu grijanja. Zahvaljujući ovom rješenju uspjeli smo povratiti toplinu iz dimnih plinova I smanjiti potrošnju plina za sustav grijanja.

Kako lječilište ima i smještajne kapacitete, bilo je važno osigurati i dovoljnu količinu potrošne tople vode te grijanje samog objekta. U tu svrhu je ugrađeno sustavno rješenje UltraGas® za grijanje te spremnik Modul Plus za pripremu potrošne tople vode. Zahvaljujući tome lječilište u svakom trenutku može osigurati optimalno grijanje i opskrbu toplom vodom za cijeli objekt te zadovoljiti potrebe korisnika, uz značajnu uštedu energije.  
Pogledajte ostale reference

Zatražite savjet Hoval stručnjaka o najboljem rješenju za vašu investiciju