UltraGas® 2: najnovija kondenzacijska tehnologija smanjuje potrošnju plina u uredskom kompleksu

AT_Brunn-am-Gebirge_Kimba-GmbH-Hoval rješenje za grijanje

Najsuvremenija kondenzacijska tehnologija pruža uredskim i poslovnim zgradama sigurno ulaganje u budućnost te isplativu opskrbu grijanjem. Komercijalna tvrtka Kimba GmbH opremila je svoju poslovnu zgradu s najnovijom generacijom tehnologije grijanja i time drastično smanjila potrošnja plina u zgradi.

Tvrtka Kimba GmbH specijalizirana je za razvoj, izgradnju i iznajmljivanje visoko kvalitetnih uredskih prostora. U Brunn am Gebirgeu, u blizini austrijskog glavnog grada Beča, tvrtka se brine o velikom uredskom kompleksu koji se sastoji od ukupno šest zgrada. Kao upravitelj objekta, Ferhat Harnuboglu odgovoran je za održavanje zgrade te daje veliku važnost za kontinuirani razvoj nekretnina za izmjenjivanje.  

Kad su u pitanju njegovi najnoviji radovi na obnovi sustava grijanja jedne od uredskih zgrada, gospodin Harnuboglu odlučio se upravo za Hovalov sustav grijanja: „Kao upravitelj zgrade, važno je da naši stanari imaju na raspolaganju grijanje i potrošnu toplu vodu u svakom trenutku te ovisno o potrebi. Stoga sam kod odabira uzeo u obzir visoke performanse sustava, kao i dugotrajnost i isplativost rješenja.”

U suradnji s Hovalovim instalacijskim partnerom Bauer und Co GesmbH, projekt obnove sustava grijanja dovršen je u vrlo kratkom roku. Plinski kondenzacijski kotao UltraGas® 2 pušten je u rad u uredskom kompleksu Kimba GmbH kao kotao iz pilot serije na kraju 2020. godine - prije nego što je službeno predstavljen na tržištu u proljeće 2021.


Najnovije rješenje za grijanje prepolovljuje potrošnju plina

Postojeći sustav grijanja na plin u zgradi bio je prevelik za današnje zahtjeve, a stalni rad pri polaznoj temperaturi od 70 stupnjeva značio je i znatno veću potrošnju energije. Upravo je to bio jedan od glavnih razloga nadogradnje sustava s tehnološki naprednom tehnologijom grijanja koja osigurava visoke razine učinkovitosti. “Dodatni osjetnik sustava mjeri preciznu temperaturu polaza, omogućujući stalno poboljšanje performansi i upravljanje sustavom ovisno o potrebama. Zahvaljujući tome sustav grijanja postiže konstantan protok i nisku temperaturu povrata,“ objašnjava Jürgen Pasterniak, voditelj korisničke službe u Hovalu u Beču, te potvrđuje: „Stoga se i kondenzacijski učinak novog UltraGas® 2 kotla optimalno koristi."

Rezultati govore sami za sebe. U siječnju je UltraGas® 2 smanjio potrošnju plina za oko 50% - od 3700 do 1800 m3 - u usporedbi s istim razdobljem prošle godine.


TopTronic® E sustav ima sve pod kontrolom

Zahvaljujući integriranom te internetski spojenom TopTronic® E sustavu regulacije, grijanje se automatski prilagođava trenutnim vanjskim temperaturama. “Korisnici mogu sami napraviti promjene, ali to nije potrebno”, kaže gospodin Harnuboglu, objašnjavajući kako je sustav regulacije intuitivan za korištenje. Osim toga, kompatibilni moduli sučelja osiguravaju da se sustav grijanja lako integrira u sustave upravljanja zgradama više razine koje se koriste u poslovnim zgradama.


Dugogodišnje partnerstvo s Hovalom

UltraGas® 2 je treće Hovalovo rješenje koje tvrtka koristi za opskrbu toplinom. Komercijalni investitor ne krije zadovoljstvo s ugrađenim rješenjima: “Vrlo smo zadovoljni rješenjima tvrtke Hoval. Stoga je i odabir odgovarajućeg sustava grijanja bio lagan i nekako prirodan za nas. Konkretno, ponuđena korisnička usluga pruža nam sigurnost da uvijek možemo računati na nekoga kada je to potrebno", kaže Harnuboglu i dodaje: "Partnerstvo između instalatera i tvrtke Hoval funkcionira odlično te smo više nego zadovoljni s novim ugrađenim sustavom.”

Zatražite savjet Hoval stručnjaka o najboljem rješenju za vašu investiciju

 
Zatvorite

Više informacija


Kolačići

Kolačić je mali dio teksta poslanom vašem pregledniku preko web stranice koju posjećujete. On pomaže web stranici da zapamti informacije o Vašoj posjeti, kao npr. željeni jezik ili ostala podešavanja. Time Vaš sljedeći posjet stranici čini korisnijim za Vas. Kolačići u tome igraju važnu ulogu. Bez njih upotreba weba može biti vrlo frustrirajuće iskustvo.


Uvjeti uporabe

Izjava o privatnosti

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Korištenjem naših usluga, suglasni ste našem korištenju kolačića.