Vatikan

Hoval je uspio pridobiti klijenta, koji se po svojoj vokaciji odnosi s velikom pažnjom prema uštedi energije, te zahtijeva kvalitetne i pouzdane proizvode, poštujući prirodu i okoliš: Upravu Tehničkog održavanja Vatikana.

Hoval je za postrojenje grijanja (kotlovnicu) „Vatican 3“, isporučio tri kotla industrijske izvedbe tipa Hoval THD 3RR svaki učina 3MW, dakle ukupno instalirani toplinski učin iznosio je 9MW.

Kotlovi su specijalne izrade kako bi se zadovoljile sve strukturalne karakteristike, izdržljivost i energetska učinkovitost. Uprava Tehničkog održavanja Vatikana poseban je naglasak stavila na zadovoljenje toplinskih potreba različitih korisnika uz poštivanje svih direktiva koje se odnose na uštedu energije, posebice na Apostolsku palaču Svetog oca i njoj pripadajućih objekata, uz izbjegavanje svake potrebe za dodatnim kapacitetima koji bi pokrivali vršna opterećenja.

Uprava Tehničkog održavanja Vatikana je u suradnji sa Hoval-om, ostvarila značajno smanjenje u smislu instaliranog toplinskog učina (od 40% !), zahvaljujući podrobnoj analizi potrošnje kroz duži period, te novčanu uštedu u samoj investiciji. Konkretno, zamijenjena su tri kotla od 5,5 MW toplinskog učina, dakle ukupne snage od 16,5 MW, s tri kotla od po 3 MW, dakle ukupne snage od 9 MW! To je jasna potvrda odlučnosti Vatikana u ostvarivanju ciljeva za smanjenje potrošnje energije te samim time i utjecaja na okoliš.

Nadalje, posebna pažnja posvećena je i odabiru cirkulacijskih pumpi, jednom od važnijih elemenata sa značajnijim utjecajem na potrošnju energije u distribucijskom sustavu topline. Odabirom visokoučinskih pumpi „Biral“, višegodišnjeg partnera tvrtke „Hoval“, ostvareni su zahtjevi za optimalnim rješenjem u pogledu efikasnosti, pouzdanosti i tehnoloških zahtjeva.

Tijekom prošlog desetljeća, u suradnji s talijanskim religijskim institucijama, Hoval se etablirao kao kompetentni i pouzdan partner te proizvođač, koji nudi sustavna rješenja i usluge, koje su rezultat sustavnog istraživanja i razvoja u suvremeno opremljenim laboratorijima.

 „Hoval je oduvijek imao privilegirani tretman od strane talijanskih religijskih institucija, zbog puno realiziranih instalacija grijanja: od Asizijskih crkava do Milanske katedrale. Postrojenje koje je sada u Vatikanu, izaziva osjećaj ponosa, te predstavlja krunu ostvarenja na području energetske učinkovitosti i ekološke kompatibilnosti“ - rekao je David Herzog, glavni manager Hovala u Italiji, te dodao: „Iako smo pioniri na ovom području, našu filozofiju „odgovornost za energiju i okoliš“ slijedimo otvorena srca. Poseban je to osjećaj, biti svjedok ulasku naših „triju crvenih anđela“ u Vatikan“, zaključuje Hercog -„ Tamo odakle dolazi Hoval, klima ima razne čudi – Iz Alpa! S našim iskustvom znamo ostvariti energetska rješenja koja traju. Kroz protekle godine Hoval osigurava udobnu klimu u Svetoj Crkvi. Danas su Hoval i Vatikan u suglasju sa „XI zapovijedi“:“Čuvaj svoj okoliš!“

Pogledajte ostale reference

Zatražite savjet Hoval stručnjaka o najboljem rješenju za vašu investiciju