Sav sadržaj: Nova tehnologija Obnovite filter

Održivo grijanje: uštedite novac uz klimatski prihvatljive hibridne sustave

8. listopada 2021.
Hibridni sustavi grijanja kombiniraju prednosti nekoliko tehnologija u jedan visokoučinkovit, pouzdan i ekološki prihvatljiv sustav. Osim izvora topline, važnu ulogu ovdje predstavlja distribucija topline i regulacija sustava.
Pročitajte više

Klimatski prihvatljive alternative i budućnost plina

14. rujna 2021.
Biometan i vodik nadolazeće su alternative grijanju prirodnim plinom. Klimatski prihvatljiva rješenja užurbano se razvijaju u proizvodnji održivih plinovitih izvora energije i tehnologiji kondenzacije plina.
Pročitajte više

Kakav utjecaj ima kućna ventilacija na širenje SARS-CoV-2 virusa?

12. veljače 2021.
Pandemija koronavirusa promijenila je naše živote iz temelja. Iako se mjere mijenjaju iz mjeseca u mjesec, jedno je sigurno – dobra higijena i održavanje udaljenosti ostaju i dalje relevantne mjere za suzbijanje koronavirusa. Preporučuje se i boravak na otvorenom kad god je to moguće, uz poštivanje obaveznih mjera. Ali što je s rizikom od zaraze u zatvorenim prostorima?
Pročitajte više

Tiša i od šapata!? UltraSource® dizalica topline za stambene objekte

8. listopada 2019.
Obitelj Schibli stavila je svoje povjerenje u ruke tvrtke Hoval i odlučila se za ugradnju samostalnog i energetski učinkovitog sustava grijanja. I to ne bilo kakvog, već trenutno najtišeg na tržištu: Hoval UltraSource® dizalice topline. Koje su glavne prednosti ugradnje ovog sustava? Saznajte u nastavku :)
Pročitajte više

Hoval kao partner Over4 tima na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju

19. srpnja 2019.
Over4 tim iz Rumunjske i Hoval sudjeluju zajedno na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju koje se održava u Mađarskoj. Ovo internacionalno natjecanje promovira vrhunska arhitektonska rješenja koja koriste solarnu energiju, obnovljive izvore energije i inovativne tehnologije. Over4 ambiciozan tim prikazat će prototip energetski učinkovite pasivne kuće koja koristi prednosti komforne ventilacije.
Pročitajte više

UltraSource® dizalice topline: Pomiču granice učinkovitosti na tržištu

1. srpnja 2019.
Uobičajena Hoval kvaliteta i nenadmašna energetska učinkovitost dolazi u novom ruhu: dosadašnje uspješne modele UltraSource® dizalica topline, učina 11 ili 13 kW, nadopunit će novi uređaji s učinom od 8 i 17 kW. Time će UltraSource® postati još prikladnija za uporabu u stambenim zgradama te različitim obiteljskim objektima.
Pročitajte više

Dobitnici nagradnog natječaja „Pokažite snagu uz Hoval“

11. veljače 2019.
Nagradni natječaj je završio, a naši dojmovi se još uvijek nisu slegli. Oduševljeni smo što smo među prijavama mogli vidjeti toliku različitost te zahvaljujemo svim sudionicima što su s nama podijelili viziju Hoval snage te podignuli natječaj na jednu veću razinu.
Pročitajte više

Potpuno decentralizirana ventilacija, hlađenje i grijanje visokih prostorija, industrijskih hala i skladišta

30. siječnja 2019.
Hoval oslobađa prostor i kombinira svoj decentralizirani sustav klimatizacije prostorija s decentraliziranim dizalicama topline. Projektanti sada imaju više slobode pri projektiranju rješenja grijanja, ventilacije i klimatizacije za industrijske hale i skladišta koja se zimi moraju grijati, a ljeti hladiti. Prostorije za opremu sada su nepotrebne, količina cijevi svedena je na minimum i smanjeni su investicijski i operativni troškovi.
Pročitajte više

Koja je važnost CE oznake i izjave o sukladnosti za HVAC jedinice?

15. svibnja 2018.
Kao obavezna oznaka mnogih proizvoda zemalja članica EU i zemalja Europskog gospodarskog prostora, CE oznaka predstavlja "putovnicu" proizvoda za stavljanje na tržište ili u upotrebu. Ipak, ona nije sinonim za oznaku kvalitete, sigurnosti ili pak stupnja zaštite okoliša. Što točno obuhvaća CE oznaka, zašto je bitna te kako utječe na HVAC jedinice?
Pročitajte više

Budućnost HVAC-a čine kompletna sustavna rješenja

13. veljače 2018.
Bez obzira je li riječ o novogradnji ili renovacijama - kompletni sustavi za grijanje, pripremu potrošne tople vode i klimatizaciju su budućnost. Mnoge europske zemlje već propisuju minimalne proporcije korištenja obnovljivih izvora energije. Stoga su efikasni i kompletni sustavi koji imaju pozitivan utjecaj na okoliš pravi izbor za svakog razboritog investitora.
Pročitajte više

Jedinstveni sustav kontrole za velike projekte i različitu primjenu

11. siječnja 2018.
Upravitelji lokalnih i mreža daljinskog grijanja koriste TopTronic® supervisor kako bi vizualizirali i optimizirali rad svojih mreža. Jedinstven Hovalov sustav upravljanja postaje atraktivna opcija i za sve one koji upravljaju s puno izvora topline.
Pročitajte više

Sada solarna energija ide izravno u plinski kondenzacijski kotao

21. rujna 2017.
Hoval je poznat po pomicanju granica u proizvodnji učinkovitih i isplativih rješenja koja će postati mjerilo i za obiteljske kuće. Jedno od takvih rješenja je jedinstven solarni sustav koji prenosi višak solarne energije direktno u kondenzacijski kotao te tako služi kao potpora grijanju. Zahvaljujući tome, troškovi su smanjeni i do 30%, uz povećan energetski razred učinkovitosti.
Pročitajte više

Što je BIM? Prednosti BIM sustava za HVAC projektante

20. veljače 2017.
Pristup informacijama, postavljanje prioriteta i odgovarajuća komunikacija između različitih industrija presudni su za uspješan rad projektnog sustava. Dodatna prednost su datoteke koje se mogu koristiti u 3D modeliranju objekata i sustava zgrade. Rezultat toga je lakši proces projektiranja i stalan protok informacija između svih sudionika u procesu gradnje. Zato je BIM (eng. Building Information Modeling) toliko važan.
Pročitajte više

5 ključnih savjeta za odabir odgovarajućeg sustava grijanja

31. siječnja 2017.
Moderni sustavi grijanja jamče udobnost i toplinu uz znatno manju potrošnju energije, smanjenje troškova i do 20% te pozitivan utjecaj na okoliš. To je moguće zahvaljujući naprednim tehnologijama baziranim na obnovljivim izvorima i pametnoj regulaciji. Ipak, kako u moru opcija odabrati odgovarajući sustav grijanja?
Pročitajte više

Hlađenje podatkovnog centra uz maksimalnu energetsku učinkovitost

9. siječnja 2017.
Uz ovo rješenje mehaničko hlađenje kompresorom potrebno je svega nekoliko dana u godini, a u umjerenoj je klimi uopće nepotrebno.
Pročitajte više

Najisplativije grijanje u izvedbi za vanjsku ugradnju

14. prosinca 2016.
Zamislite da možete odabrati grijanje koje štedi i do 30% energije, a jednostavno je za ugradnju, upravljanje i maksimalno fleksibilno u vezi prostornih zahtjeva. Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali moguće je! Upoznajte Cabin Slim, samostojeće generatore topline za vanjsku ugradnju.
Pročitajte više

Energetski neovisna višeobiteljska kuća - misija uspješno izvršena!

27. listopada 2016.
Energetski neovisna obiteljska kuća postaje realnost! U općini Brütten u Švicarskoj, prva višeobiteljska kuća na svijetu opskrbljuje se energijom tijekom cijele godine i to bez ikakvih vanjskih izvora energije. Niti jedan apartman, od njih ukupno devet, nije spojen na mreže javnih...
Pročitajte više

Zašto odabrati Hoval kao partnera?

1. kolovoza 2016.
...
Pročitajte više

Učinkovitom regulacijom do maksimalne učinkovitosti sustava grijanja

16. svibnja 2016.
Kako bi se postignula maksimalna učinkovitost sustava grijanja, svaki voditelj odjela energetske učinkovitosti zna da u središtu treba biti učinkovit uređaj kojim će to moći postići. Međutim, to je samo dio jednadžbe koji treba uzeti u obzir. Jednako je važan sustav regulacije koji će osigurati...
Pročitajte više

Uz TopTronic®E regulator stiglo je vrijeme inteligentnog grijanja

4. svibnja 2016.
Saznajte kako nova generacija kotlova i dizalica topline radi kako bi uštedjela Vaš novac te smanjila štetnu emisiju CO2. Vrijeme se može mijenjati od jedne minute do druge. Kakvo će biti podne ili navečer? Hovalov TopTronic® E ne mora niti pitati – nova kontrolna...
Pročitajte više