Sav sadržaj: Grijanje Obnovite filter

Održivo grijanje: uštedite novac uz klimatski prihvatljive hibridne sustave

8. listopada 2021.
Hibridni sustavi grijanja kombiniraju prednosti nekoliko tehnologija u jedan visokoučinkovit, pouzdan i ekološki prihvatljiv sustav. Osim izvora topline, važnu ulogu ovdje predstavlja distribucija topline i regulacija sustava.
Pročitajte više

Klimatski prihvatljive alternative i budućnost plina

14. rujna 2021.
Biometan i vodik nadolazeće su alternative grijanju prirodnim plinom. Klimatski prihvatljiva rješenja užurbano se razvijaju u proizvodnji održivih plinovitih izvora energije i tehnologiji kondenzacije plina.
Pročitajte više

5 ključnih koraka do novog sustava grijanja i hlađenja

30. siječnja 2020.
Razmišljate li o promjeni sustava grijanja i hlađenja? Onda sigurno znate koliko složen može biti cjelokupni proces. Ali, ne nužno uvijek! Kako odabrati odgovarajuće rješenje? Lako, ako slijedite ove ključne korake.
Pročitajte više

Tiša i od šapata!? UltraSource® dizalica topline za stambene objekte

8. listopada 2019.
Obitelj Schibli stavila je svoje povjerenje u ruke tvrtke Hoval i odlučila se za ugradnju samostalnog i energetski učinkovitog sustava grijanja. I to ne bilo kakvog, već trenutno najtišeg na tržištu: Hoval UltraSource® dizalice topline. Koje su glavne prednosti ugradnje ovog sustava? Saznajte u nastavku :)
Pročitajte više

Hoval kao partner Over4 tima na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju

19. srpnja 2019.
Over4 tim iz Rumunjske i Hoval sudjeluju zajedno na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju koje se održava u Mađarskoj. Ovo internacionalno natjecanje promovira vrhunska arhitektonska rješenja koja koriste solarnu energiju, obnovljive izvore energije i inovativne tehnologije. Over4 ambiciozan tim prikazat će prototip energetski učinkovite pasivne kuće koja koristi prednosti komforne ventilacije.
Pročitajte više

UltraSource® dizalice topline: Pomiču granice učinkovitosti na tržištu

1. srpnja 2019.
Uobičajena Hoval kvaliteta i nenadmašna energetska učinkovitost dolazi u novom ruhu: dosadašnje uspješne modele UltraSource® dizalica topline, učina 11 ili 13 kW, nadopunit će novi uređaji s učinom od 8 i 17 kW. Time će UltraSource® postati još prikladnija za uporabu u stambenim zgradama te različitim obiteljskim objektima.
Pročitajte više

Dobitnici nagradnog natječaja „Pokažite snagu uz Hoval“

11. veljače 2019.
Nagradni natječaj je završio, a naši dojmovi se još uvijek nisu slegli. Oduševljeni smo što smo među prijavama mogli vidjeti toliku različitost te zahvaljujemo svim sudionicima što su s nama podijelili viziju Hoval snage te podignuli natječaj na jednu veću razinu.
Pročitajte više

Potpuno decentralizirana ventilacija, hlađenje i grijanje visokih prostorija, industrijskih hala i skladišta

30. siječnja 2019.
Hoval oslobađa prostor i kombinira svoj decentralizirani sustav klimatizacije prostorija s decentraliziranim dizalicama topline. Projektanti sada imaju više slobode pri projektiranju rješenja grijanja, ventilacije i klimatizacije za industrijske hale i skladišta koja se zimi moraju grijati, a ljeti hladiti. Prostorije za opremu sada su nepotrebne, količina cijevi svedena je na minimum i smanjeni su investicijski i operativni troškovi.
Pročitajte više

Što uzrokuje i kako se riješiti plijesni na zidovima?

19. veljače 2018.
Plijesan se ne javlja samo na starim zidovima, već i kod novogradnje. U pravilu, svugdje gdje postoji vlaga, postoji opasnost od pojave ovog neugodnog “dlakavog pokrivača” koji je itekako opasan po zdravlje. Koga okriviti za ovu pojavu? Ukućane jer nisu dovoljno provjetravali zgradu? Arhitekte zbog neispravnog projektiranja? Ili graditelje? Možda svi pomalo snose odgovornost…
Pročitajte više

Budućnost HVAC-a čine kompletna sustavna rješenja

13. veljače 2018.
Bez obzira je li riječ o novogradnji ili renovacijama - kompletni sustavi za grijanje, pripremu potrošne tople vode i klimatizaciju su budućnost. Mnoge europske zemlje već propisuju minimalne proporcije korištenja obnovljivih izvora energije. Stoga su efikasni i kompletni sustavi koji imaju pozitivan utjecaj na okoliš pravi izbor za svakog razboritog investitora.
Pročitajte više

Jedinstveni sustav kontrole za velike projekte i različitu primjenu

11. siječnja 2018.
Upravitelji lokalnih i mreža daljinskog grijanja koriste TopTronic® supervisor kako bi vizualizirali i optimizirali rad svojih mreža. Jedinstven Hovalov sustav upravljanja postaje atraktivna opcija i za sve one koji upravljaju s puno izvora topline.
Pročitajte više

Sada solarna energija ide izravno u plinski kondenzacijski kotao

21. rujna 2017.
Hoval je poznat po pomicanju granica u proizvodnji učinkovitih i isplativih rješenja koja će postati mjerilo i za obiteljske kuće. Jedno od takvih rješenja je jedinstven solarni sustav koji prenosi višak solarne energije direktno u kondenzacijski kotao te tako služi kao potpora grijanju. Zahvaljujući tome, troškovi su smanjeni i do 30%, uz povećan energetski razred učinkovitosti.
Pročitajte više

Decentralizirane ventilacijske jedinice u srcu drvne industrije

3. kolovoza 2017.
Odabir odgovarajućeg ventilacijskog sustava, već u fazi projektiranja, od izrazitog je značaja za renovacije i novogradnju. Dovoljna količina svježeg i čistog zraka povećat će produktivnost zaposlenika, bez neugodnog osjećaja propuha u prostoru. Štoviše, zahvaljujući sustavu bez kanala, ugrađeno rješenje savršeno će se uklopiti u infrastrukturu i ostaviti dovoljno slobodnog prostora. Konačno, kada ugrađeni sustav postiže visoku energetsku učinkovitost i smanjenje troškova, a istodobno ima pozitivan utjecaj na okoliš, možete biti 100% sigurni da se Vaša investicija isplati!
Pročitajte više

Recite zbogom neugodnim mirisima i osjetite luksuz čistog i svježeg zraka

11. srpnja 2017.
Gradnja ili renoviranje obiteljske kuće pravi je izazov jer u obzir treba uzeti i "nevidljive" detalje. Vlaga u kući, plijesan na zidu, neugodni mirisi u prostorijama, prašina, različiti alergeni - sve to narušava komfor i zdravlje ukućana. No, ne i uz HomeVent® generaciju s još većim učinkom i uštedom energije. Uz lakšu ugradnju i dizajn, tu je i TopTronic® E sustav upravljanja.
Pročitajte više

Još jači UltraGas® plinski kondenzacijski kotao

8. lipnja 2017.
Učinkovitost ekološki prihvatljive kondenzacijske tehnologije sada je još veća! Plinski kondenzacijski kotao Hoval UltraGas® (1000) ima povećan učin za čak 150 kW. Kao dvostruki kotao, novi UltraGas® (2300) postiže učin od impresivnih 2300 kW.
Pročitajte više

Znate li da zagrijavanje vode na neodgovarajućoj temperaturi može uzrokovati Legionelu?

31. ožujka 2017.
Bilo da upravljate bolnicom, hotelom ili posjedujete određeni sustav grijanja, pročitajte naše savjete kako biste se na vrijeme zaštititi od Legionele. Loša mikro klima s malo filtracije zraka pogodna je za rast velikog broja zagađivača, uključujući i bakterije iz porodice Legionela. Ona se može razmnožiti i pritom uzrokovati ozbiljne zdravstvene probleme.
Pročitajte više

Visokoučinkoviti sustavi grijanja poslovnih zgrada - savjeti za investitore

10. veljače 2017.
Poslovne zgrade zbog sve većih zahtjeva u pogledu željene mikroklime radnog prostora zahtijevaju učinkovit sustav grijanja. Energetska učinkovitost kondenzacijskih kotlova i solarnih kolektora predstavlja alternativu tradicionalnim sustavima grijanja, pružajući izrazito ugodno radno okruženje.
Pročitajte više

5 ključnih savjeta za odabir odgovarajućeg sustava grijanja

31. siječnja 2017.
Moderni sustavi grijanja jamče udobnost i toplinu uz znatno manju potrošnju energije, smanjenje troškova i do 20% te pozitivan utjecaj na okoliš. To je moguće zahvaljujući naprednim tehnologijama baziranim na obnovljivim izvorima i pametnoj regulaciji. Ipak, kako u moru opcija odabrati odgovarajući sustav grijanja?
Pročitajte više

Najisplativije grijanje u izvedbi za vanjsku ugradnju

14. prosinca 2016.
Zamislite da možete odabrati grijanje koje štedi i do 30% energije, a jednostavno je za ugradnju, upravljanje i maksimalno fleksibilno u vezi prostornih zahtjeva. Zvuči predobro da bi bilo istinito, ali moguće je! Upoznajte Cabin Slim, samostojeće generatore topline za vanjsku ugradnju.
Pročitajte više

Trebate li zamijeniti stari sustav grijanja ako on još uvijek radi?

14. rujna 2016.
Koliko možete uštedjeti ako uložite u ugradnju novog kondenzacijskog plinskog kotla? Bez obzira da li govorimo o javnim zgradama, jednoobiteljskim kućama ili velikim industrijskim objektima - razlozi za modernizaciju su niži operativni troškovi i minimalan utjecaj na okoliš. Nove...
Pročitajte više