Bezkanalna dobava zraka kao bolja opcija za proizvodne hale

◄ Natrag na pregled svih članaka

Ovo je mjesto letećih strugotina. Ovdje, prostor može biti prilično vruć i - ponekad - zadimljen. Stoga i zrak može biti zagađen uljnom maglom. Djelatnici Edi Hofstetter AG u švicarskoj općini Benken proizvode različite alate i strojeve te obrađuju dijelove težine i do 20 tona.

Obnova sustava grijanja (grijanje s klima uređajem) nudi savršenu priliku za poboljšanje klime u proizvodnoj hali: u budućnosti, hala (koja pokriva površinu od gotovo 4000 m3), bit će optimalno zagrijana i ohlađena. Povrh toga, tvrtka je željela rješenje koje se temelji na obnovljivim izvorima energije  - i koje će biti moguće proširiti prema potrebi.

U suradnji s instalaterom, Hoval je predložio ugradnju RoofVent® LKW-9 / DN 5 prostorne klimatske jedinice plus dvije dizalice topline.

RoofVent® ventilacijska jedinica

Sustav ima kapacitet zraka od 7000 m3 po satu, a maksimalni učin grijanja i hlađenja je kapaciteta od 63 i 56 kW. RoofVent® jedinica opremljen je s dva dodatna kontrolna uređaja i zvučnim apsorberom za vanjski i otpadni zrak - proizvodna hala nalazi se u susjedstvu stambene zone. Jedinica je uljno - nepropusna i postoji poseban isparivač s četiri sustava cijevi za hlađenje i grijanje.

Klima unutar proizvodne hale je tako znatno poboljšana. Postignuti su i propisani uvjeti za kvalitetu zraka u vidu optimalne temperature, mirisa i magle. Također, toplinska i rashladna energija, proizvedena na ekološki prihvatljiv način, može se koristiti više puta.

Svidjela Vam se ova studija slučaja? Primijenite ova efikasna rješenja u svojim objektima i počnite štedjeti energiju i novac već danas!

Autor
Loris Basso