Potpuno decentralizirana ventilacija, hlađenje i grijanje visokih prostorija, industrijskih hala i skladišta

◄ Natrag na pregled svih članaka

Hoval oslobađa prostor i kombinira svoj decentralizirani sustav klimatizacije prostorija s decentraliziranim dizalicama topline. Projektanti sada imaju više slobode pri projektiranju rješenja grijanja, ventilacije i klimatizacije za industrijske hale i skladišta koja se zimi moraju grijati, a ljeti hladiti. Prostorije za opremu sada su nepotrebne, količina cijevi svedena je na minimum i smanjeni su investicijski i operativni troškovi.

Ventilacijska jedinica RoofVent® RP

Jednostavno rečeno, Hoval se rješava viška. Kada govorimo o decentraliziranim sustavima, više ne mislimo samo na RoofVent® i TopVent® jedinice, već i na decentralizirane dizalice topline. Rezultat je cjelovito rješenje kojim se oslobađa prostor. Zauzimanje manje prostora podrazumijeva i uštedu novca. Prije su jedinice koristile sustav s rashlađenom vodom i centralno grijanje, ali sada sve to postaje suvišno. Pri planiranju novih hala više ne treba misliti na prostorije za opremu, a samim time tvrtka ili industrijsko postrojenje dobiva dodatan vrijedan prostor za korištenje.

Bez priključnih vodova za povezivanje koji idu kroz zidove

Jedinica za recirkulaciju TopVent® TP

Kanali za zrak, cijevi za grijanje ili pak sustav hladne vode, koji je dvostruko skuplji, više nisu potrebni. Samim time smanjuju se i opći troškovi projektiranja. Instalateri više ne moraju provoditi cijevi kroz zidove jer se instalacija postavlja na strop. Skupa toplinska izolacija otporna na difuziju za cijevi s hladnom vodom više nije potrebna. Unutrašnjost hale ne sadržava upadljive instalacije i može se maksimalno iskoristiti.

Niski ukupni troškovi ulaganja

Nakon niskih troškova ulaganja slijede i niski operativni troškovi: zahvaljujući optimalnoj distribuciji zraka, decentralizirani sustav koji se sastoji od rješenja RoofVent®, TopVent® i dizalice topline može se pohvaliti minimalnim gubitkom tlaka i topline u usporedbi sa standardnim centraliziranim sustavima. Dizalica topline zrak/zrak pruža visoku učinkovitost pri standardnim temperaturnim zahtjevima te može smanjiti operativne troškove i do 30% u usporedbi s rješenjem s centraliziranim plinskim kotlom.

Osim toga, dizalica topline upotrebljava obnovljivu energiju. Emisije CO2 svedene su na minimum, osobito u odnosu na rješenja s centralnim grijanjem u kojima se upotrebljavaju fosilna goriva. Konačno, nema potrebe za potrošnjom i uvozom fosilnih goriva.

Ukupni trošak i emisije tijekom uporabnog vijeka nalaze se u prihvatljivim granicama. To je postignuto zahvaljujući ventilacijskoj jedinici RoofVent® RP i jedinici za recirkulaciju TopVent® TP. Obje jedinice komuniciraju sa svojom dizalicom topline i međusobno su povezane. U ovakvom zajedničkom paketu postiže se sinergija te uvjeti za jedan učinkovit i redundantan sustav. Prednosti Hovalovih decentraliziranih unutrašnjih klimatizacijskih jedinica i dizalica topline sada su povezane u jedan sustav. Sigurni smo da će u budućnosti sve više projektanata prepoznati prednosti ovog jedinstvenog rješenja kako bi značajno smanjili troškove ventilacije, hlađenja i grijanja industrijskih hala i visokih prostorija.

Zaključak

Potpuno decentralizirana ventilacija, hlađenje i grijanje visokih prostorija, hala i skladišta donosi nekoliko jedinstvenih dodatnih vrijednosti.

Maksimalna isplativost

  • Niski troškovi ulaganja, s obzirom na to da nije potrebno ugraditi dodatnu jedinicu za hlađenje, priključne vodove te nije potrebna prostorija za opremu.
  • Niski troškovi rada zahvaljujući visoko učinkovitoj dizalici topline i učinkovitoj distribuciji zraka uz Air-Injector.

Jednostavno planiranje:

  • Za decentraliziranu ventilaciju nije potrebno postavljanje kanala za zrak.
  • Decentraliziranim dizalicama topline nisu potrebne cijevi za vruću i hladnu vodu.
  • Zahvaljujući decentraliziranom grijanju i hlađenju, prostorije za opremu više nisu potrebne.

Maksimalna fleksibilnost:

  • Decentralizirani sustavi sastoje se od modula koji se mogu prilagoditi specifičnim potrebama hale.
  • Zahvaljujući raspodjeli u zone te zasebnom upravljanju i regulaciji klimatizacijskih jedinica, rad sustava može se prilagoditi lokalnim zahtjevima.
  • Jasna sučelja omogućavaju jednostavno povezivanje s BMS sustavom (eng. Building management system).
____________________________________________________________
Za više informacija kontaktirajte naše stručnjake za savjet i podršku! Podijelite članak i ostalim kolegama putem LinkedIn mreže.
Autor
Marija Josipovic
 
Zatvorite

Više informacija


Kolačići

Kolačić je mali dio teksta poslanom vašem pregledniku preko web stranice koju posjećujete. On pomaže web stranici da zapamti informacije o Vašoj posjeti, kao npr. željeni jezik ili ostala podešavanja. Time Vaš sljedeći posjet stranici čini korisnijim za Vas. Kolačići u tome igraju važnu ulogu. Bez njih upotreba weba može biti vrlo frustrirajuće iskustvo.


Uvjeti uporabe

Izjava o privatnosti

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Korištenjem naših usluga, suglasni ste našem korištenju kolačića.