Hoval kao partner Over4 tima na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju

◄ Natrag na pregled svih članaka

Over4 tim iz Rumunjske i Hoval sudjeluju zajedno na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju koje se održava u Mađarskoj. Ovo internacionalno natjecanje promovira vrhunska arhitektonska rješenja koja koriste solarnu energiju, obnovljive izvore energije i inovativne tehnologije. Over4 ambiciozan tim prikazat će prototip energetski učinkovite pasivne kuće koja koristi prednosti komforne ventilacije.

Ideja iza studentskog projekta

Solar Decathlon natjecanje - izgradnja modularne kuće

Modularna kuća, površine od 130 četvornih metara, proizvodi 3 puta više energije, nego što troši za rad te zadovoljava standarde pasivne kuće u pogledu energetske učinkovitosti. Cjelokupni projekt rezultat je rada multidisciplinarnog tima od preko 50 studenata volontera iz 5 različitih stručnih područja. Jedan od ciljeva projekta bilo je riješiti dosta izazovan problem: kako učinkovito graditi u pogledu troškova i resursa.

Kako bi poduprli ciljeve ovog mladog tima, tvrtka Hoval sudjeluje u natjecanju kao jedan od partnera. Odgovornost prema energiji i okolišu, uz primjenu inovativnih rješenja, čini temelj našeg poslovanja te je za Over4 projekt osigurana poznata jedinica za komfornu ventilaciju, Hoval HomeVent® Comfort.

Odabir HomeVent® komforne ventilacije

Hoval HomeVent® Comfort - komforna kućna ventilacija

Pitate se zašto baš Hoval HomeVent® komforna ventilacija? Ovaj sustav kućne ventilacije s kontroliranom izmjenom zraka tiho i efikasno rješava problem ustajalog zraka i neugodnih mirisa u prostoriji, uz cjelodnevnu dobavu svježeg filtriranog zraka. Zahvaljujući povratu topline i vlage osigurani su idealni mikroklimatski uvjeti i visok stupanj prijenosa topline, od 90 do 130% prema normi DIN 4719. Konačno, patentirani koncept HomeVent® komforne ventilacije značajno poboljšava energetsku ravnotežu svake zgrade te štedi puno više energije, nego što mu je potrebno za rad.  Stoga vjerujemo da će se ova jedinica savršeno uklopiti u cijelu priču.

Solar Decathlon natjecanje otvoreno je i za posjetitelje

Solar Decathlon_pasivna kuća_Hoval

Na ovogodišnjem natjecanju Solar Decathlon u Szentendre u Mađarskoj sudjeluje 11 timova iz 10 zemalja i 4 kontinenta. Natjecanje traje do 28.07.2019. kada će biti svečano proglašenje pobjednika. Događaj je otvoren i za širu javnost, a izložba će trajati čak 2 mjeseca nakon službenog završetka natjecanja. Više informacija o natjecanju i posjetama saznajte na http://sde2019.hu/dates_and_hours.html

Ponosni smo što je Over4 tim uspješno zadovoljio sve tehničke predispozicije. Hoval, kao promicatelj odgovornosti za energiju i okoliš, nada se da će ovaj projekt biti pravi orijentir u području zelene gradnje te da će inspirirati velik broj ljudi diljem svijeta na održiv i odgovoran izbor. Želimo cijelom timu puno USPJEHA na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju! :)

Autor