Kako grijanje učiniti zelenijim?

◄ Natrag na pregled svih članaka
Održivost u građevinskoj industriji tema je o kojoj se govorilo toliko puta da je možda sve već rečeno. S obzirom na događanja posljednjih mjeseci i neizvjesnu budućnost fosilnih goriva, promjena sustava grijanja ne čeka samo vlasnike kuća i stanova, već i velike tvrtke i industrijska postrojenja. Svi ćemo morati prilagoditi svoje sustave grijanja trenutnim zahtjevima i priključiti ih na obnovljive izvore energije u narednim godinama. No, to nikako nije razlog za očaj, naprotiv. Provjerite što Hoval nudi kao rješenje za industrijska postrojenja i hale…

Zamjena grijanja - ali kako?

belaria-fit-85_2022_h5508_hg_web.jpeg
Dizalice topline su među najpopularnijim održivim sustavima grijanja. I nije ni čudo, jer se mogu postaviti u vrlo kratkom vremenu i izuzetno su učinkovite. Također, smanjuju emisiju CO2 i time neizravno štite naš planet. Ako se moramo odreći fosilnih goriva za grijanje, teško da možemo bez njih. Ovi sustavi dobivaju energiju iz okoline i koriste izmjenjivač topline za pretvaranje u toplinsku energiju. Na tržištu su dostupne različite vrste dizalica topline koje crpe toplinsku energiju iz zraka, zemlje i podzemnih voda. Osim toga, dizalice topline u usporedbi s drugim sustavima, zahtijevaju vrlo niske operativne troškove, kao i troškove održavanja.


Inteligentna kombinacija tehnologija: Smanjite svoj račun za struju uz pomoć solarne energije!

Belaria-fit-85_2022_offen-2_H5519

Jeste li znali da možete još više povećati održivost i ekonomičnost dizalica topline, ako ih kombinirate s fotonaponskim panelima? Uvjerljiva prednost ovog nenadmašnog dvojca - dizalica topline + fotonaponski paneli - je činjenica da električnu energiju za dizalicu topline proizvodite sami, jeftino, neovisno o cijenama električne energije distributera na tržištu i ekološki na vlastitom krovu. Električna energija iz fotonaponske elektrane može se koristiti i za pripremu tople vode koja je potrebna tijekom cijele godine.

❓ Jeste li znali da se kod ugradnje novog sustava solarni sustav može ugraditi direktno u kombinaciji s dizalicom topline? Ako već imate dizalicu topline, gotovo svi modeli mogu se naknadno ugraditi.

Pa zar stvarno nema razloga za brigu?

Zaista nema. Najprije, zato što Hoval može zamijeniti vaš originalni sustav grijanja dizalicom topline u roku od nekoliko dana. Drugo, možete biti sigurni da kada odaberete Hovalovo rješenje, uvijek dobivate vrhunske proizvode razvijene na temelju više od sedamdeset godina iskustva. I za kraj, tvrtka Hoval pomoći će vam pripremiti sve od A do Ž, bilo da se radi o planiranju, potrebnoj administraciji, demontaži postojećeg sustava grijanja, ugradnji novog i povezivanju s regulacijskim sustavom TopTronic C ili Top Tronic E. To će osigurati potpuno autonomno, jednostavno, modularno, visoko povezano upravljanje i, zahvaljujući tome, dobro korisničko iskustvo s cijelim sustavom.

Tražite li klimatski prihvatljivu alternativu grijanju? Odaberite Hoval – power in red.

Autor