UltraGas® 2: Novi standard za velike projekte obnove i novogradnje

◄ Natrag na pregled svih članaka

UltraGas® 2 je najnovija generacija plinskih kondenzacijskih kotlova za grijanje i pripremu potrošne tople vode. Dolazi s patentiranim Hoval TurboFer® izmjenjivač topline za još veću učinkovitost. U nastavku saznajte prednosti koje čine UltraGas® 2 novim standardom za velike projekte obnove i novogradnje.

Novi TurboFer® izmjenjivač topline: Patentirana ključna komponenta za veću učinkovitost

TurboFer izmjenjivač topline

TurboFer® izmjenjivač topline čini novu patentiranu jezgru kotla. Jedinstveni dizajn izmjenjivača topline i njegova posebna tehnologija ubrizgavanja stvaraju turbulenciju na strani plina za grijanje, povećavajući prijenos topline i razinu učinkovitosti. U kombinaciji s ostalim UltraGas® značajkama, poput povratnog voda visoke i niske temperature, velikog sadržaja vode, Ultraclean® sustava izgaranja i TopTronic® E sustava regulacije, izmjenjivač topline TurboFer® jamči optimalnu kondenzaciju. Učinkoviti UltraGas® 2 dizajniran je za jednostavnu integraciju s postojećim sustavima.

Spreman za buduću tehnologiju

Kao i ostali Hovalovi proizvodi, UltraGas® 2 plinski kondenzacijski kotao izrađen je kako bi trajao godinama, uz moto „spreman za budućnost“. Svaka pojedinačna komponenta i materijal dizajnirani su i odabrani za dugi vijek trajanja – zbog toga je odabran visokokvalitetni nehrđajući čelik na strani tople vode. Dodatnu sigurnost investicije pruža prošireno jamstvo na tijelo kotla. Plinski kotao također može raditi na biometan, a u budućnosti na vodik, što osigurava buduće energetske prijelaze iz plina u biometan ili vodik. Alternativne, održive izvore energije, poput sunca, peleta i dizalica topline, lako je integrirati u novu generaciju sistemskih kotlova. Sve navedeno čini UltraGas® 2 sigurnim ulaganjem u budućnost.

Kompaktan i lagan za maksimalno jednostavnu instalaciju

Pri dizajniranju nove generacije kotlova željeli smo osigurati da UltraGas® 2 bude što jednostavniji za ugradnju. Stoga nema potrebe za komponentama sustava kao što su cirkulacijska pumpa ili hidraulički separator. Također, smanjili smo količinu cijevi u TurboFer® izmjenjivaču topline kako bismo dodatno smanjili masu. Sve ove mjere dovele su do laganog dizajna koji zauzima znatno manje prostora. Širina UltraGas® 2 modela do 450 kW manja je od 800 mm, odnosno, kotao je dovoljno kompaktan da prođe kroz bilo koja standardna vrata. Uz kompaktan dizajn potrebno je manje prostora za instalaciju. Veći modeli zauzimaju samo polovicu prostora u odnosu na ostale plinske kondenzacijske kotlove. Zahvaljujući tome UltraGas® 2 je savršeni izbor za velike projekte obnove i novogradnje.

Kompaktan dizajn UltraGas 2 kondenzacijskog kotla
Autor