UltraSource® dizalice topline: Pomiču granice učinkovitosti na tržištu

◄ Natrag na pregled svih članaka

Uobičajena Hoval kvaliteta i nenadmašna energetska učinkovitost dolazi u novom ruhu: dosadašnje uspješne modele UltraSource® dizalica topline, učina 11 ili 13 kW, nadopunit će novi uređaji s učinom od 8 i 17 kW. Time će UltraSource® postati još prikladnija za uporabu u stambenim zgradama te različitim obiteljskim objektima.

Noviteti u asortimanu Hoval dizalica topline

Do sada je UltraSource® B dizalica topline bila dostupna „samo“ s učinom od 11 kW, a UltraSource® T s učinom od 13 kW. Međutim, prošireni asortiman sada čine i jedinice učina od 8 i 17 kW. Time će sveukupno postojati 10 tipova jedinica – čiji će odabir ovisiti o veličini kuće, izolaciji te broju osoba.

U nastavku slijedi kratki pregled UltraSource® asortimana:

  • UltraSource® B comfort C (8): Zrak/Voda;
  • UltraSource® B comfort C (17): Zrak/Voda;
  • UltraSource® B compact C (8/200): Zrak/Voda sa spremnikom potrošne tople vode;
  • UltraSource® T comfort (8): Rasolina/Voda ili Voda/Voda;
  • UltraSource® T comfort (17): Rasolina/Voda ili Voda/Voda;
  • UltraSource® T compact (8/200): Rasolina/Voda ili Voda/Voda sa spremnikom za pripremu potrošne tople vode.
Hoval UltraSource dizalice topline

Dizalice topline kao grijanje budućnosti

Linija UltraSource® B dizalica topline crpi energiju iz zraka - ove zrak/voda dizalice topline iznimno se lako ugrađuju. Linija UltraSource® T uzima energiju iz podzemnih voda ili geotermalnih izvora - postoje voda/voda ili rasolina/voda dizalice topline. Dvije linije B i T dostupne su s ili bez integriranog spremnika potrošne tople vode od 200 litara, koji dodatno štedi vrijedan prostor. Svi spojevi su raspoređeni tako da se jedinice mogu smjestiti i u kut prostorije.

Hoval opskrbljuje kupce dizalicama topline, koje se smatraju tehnologijom budućnosti, od 1975. U nekim zemljama, većina vlasnika obiteljskih kuća već se oslanja na dizalice topline kao na idealan i održiv izvor energije za grijanje kućanstva. U drugim zemljama, dizalice topline polagano zamjenjuju plinske kotlove koji su i dalje najčešći izvor grijanja. "Model 17 prikladan  je čak za upotrebu u stambenim zgradama", kaže Stefan Müller, voditelj odjela za upravljanje proizvodima.

UltraSource dizalica topline_atraktivan dizajn

Pametno sučelje, atraktivan dizajn, tih te iznimno učinkovit rad

Koje su prednosti Hoval dizalica topline? Kao prvo, Hoval pruža cjelovit sustav s inteligentnom tehnologijom upravljanja – bilo preko sobnog upravljačkog modula u kući, putem HovalApp aplikacije kada ste vani i u pokretu ili putem HovalConnect programa na Vašem laptopu.

Uz TopTronic® E možete jednostavno postaviti dnevne ili tjedne programe. Ova jedinstvena regulacija preuzima vremensku prognozu s interneta svaka tri sata i prema tome prilagođava rad sustava u realnom vremenu. Komponente sustava, kao što su solarni paneli, ventilacija ili hlađenje, mogu se naknadno dodati u sustav te inteligentno umrežiti. Sve to čini Hoval tehnologiju bez premca - pogotovo za ljubitelje tehnologije i gadgeta.

Nadalje, Hoval izrazito cijeni lijep dizajn te estetiku proizvoda. Stoga dizalicu topline za vanjsku ugradnju ne trebate skrivati od pogleda. Dapače, njezin dizajn i letvice savršeno će se uklopiti uz fasadu te će izgledati kao moderan dodatak ili možda vrtni namještaj.

Posljednje, ali ne i manje važno, ovo je jedna od najtiših dizalica topline na tržištu. Procjena je to nezavisnog instituta - na udaljenosti od 3 m, razina buke vanjske jedinice je 28 dB (A) – što je tiše od šuštanja lišća u šumi. Hovalovi inženjeri postižu to s pametnim rješenjima kao što je prilagođavanje snage ovisno o zahtjevima, noćni rad te dizajn koji smanjuje buku. Sljedeća slika govori više od riječi!

Najtiša dizalica topline_Hoval UltraSource

Jedinstvena kontrola, atraktivan dizajn i tih rad samo su neke od prednosti Hoval dizalica topline: vrijedi spomenuti i da su one prvaci u postizanju energetske učinkovitosti. Ponajprije zahvaljujući automatskom prilagođavanju snage, individualnoj strategiji upravljanja, te visokokvalitetnim komponentama koje štede energiju.
___________________________________________________________

Zanima Vas više detalja oko ugradnje dizalice topline? Zatražite besplatno savjetovanje već danas te osigurajte efikasno i učinkovito grijanje!

Autor