HomeVent® ER
Dobavni zrak
Odsisni zrak
Filter

Kasetni filter koji se može ukloniti, s velikom površinom filtera i malim gubitkom tlaka

Jedinica za povrat entalpije

Kotač jedinice za povrat entalpije sa sorpcijskim premazom koji po potrebi može povratiti toplinu i vlagu iz odvodnog zraka.

Ovi procesi se kontinuirano reguliraju promjenom brzine rotacije jedinice za povrat entalpije.

Centrifugalni ventilatori

EC ventilatori s trodimenzionalnom geometrijom lopatica za velike brzine protoka zraka, visoku učinkovitost i nisku razinu zvučne snage.

Otpadni zrak
Svježi zrak

HomeVent® ER


Komforna ventilacijska jedinica sa samoregulirajućim povratom topline i vlage za sve položaje ugradnje.
Za ugradnju jedinica u zatvorenom i na otvorenom.

Maks. protok: 400 m³/h.
Primjena: 
stanovi, obiteljske kuće - za novogradnju.Najbolja kvaliteta zraka stvara zdravu klimu.
Štedi novac i štiti resurse.
Zahvaljujući elementima koji apsorbiraju zvuk, ventilator je toliko tih da ga nećete čuti.
Ušteda prostora zahvaljujući fleksibilnoj instalaciji.
Previše suh zrak iritira dišne puteve, a previše vlažan zrak potiče rast plijesni. HomeVent® ER osigurava svježi zrak – automatski, 24 sata dnevno. Integrirani povrat vlage s entalpijom stvara zdravu unutarnju klimu i idealnu vlažnost između 40 i 60 posto. Uz vlažnost u idealnom rasponu, prijenos virusa u aerosolima pokazao se znatno manjim. Integrirani CO2 osjetnici, također, kontinuirano prate kvalitetu zraka i učin prilagođavaju zahtjevima u stvarnom vremenu. Kao rezultat toga, neugodni mirisi se automatski preusmjeravaju izvan prostorije u vrlo kratkom vremenu. Toplina i udobnost ostaju.
Zahvaljujući zvučnoizolacijskim elementima, ustajali zrak se zamjenjuje svježim, bez potrebe za otvaranjem prozora.
Prozračivanje bez otvaranja prozora, istovremeno s uštedom novca: to nisu nedostižni ciljevi. Troškovi grijanja se smanjuju, a temperatura i vlažnost zraka mogu se održavati s nevjerojatnom razinom učinkovitosti kao rezultat povrata topline i vlage. Zapravo, jedinica štedi više energije nego što koristi. Upuhivani zrak, također, se više ne mora električno zagrijavati.
Iznimno visoka učinkovitost postiže se brzinom protoka zraka do 400 m³/h na sat. Takav učin je jedinstven u jedinici ove veličine. Visokoj učinkovitosti pridonosi i entalpijski izmjenjivač topline. Kroz njega se dobiva više energije nego što se troši tijekom rada. Idealan zrak u prostoriji stvara se povratom vlage. Sve to čini HomeVent® ER iznimno učinkovitim.
Nema mjesta u vašem domu gdje se ne može ugraditi komforna ventilacijska jedinica. Bilo okomito, vodoravno, viseće, dijagonalno ili poprečno, potrebna je samo mala količina prostora u zatvorenom ili na otvorenom. HomeVent® ER se fleksibilno prilagođava okolišu i nenametljivo se integrira u vaš dom.
Ventilacija, grijanje i topla voda: jedan upravljački zaslon za sva tri režima rada? TopTronic® E sobni kontrolni modul comfort plus! Upravljački sustav TopTronic® E kontrolira rad ovisno o vremenskim prilikama i preuzima pouzdane vremenske prognoze za vašu lokaciju s interneta. Štedite energiju dok ujedno kontrolirate troškove i brinete za okoliš, a da pritom ne morate ostati bez udobnosti. Sustavom se, također, može upravljati putem aplikacije HovalConnect ili spojiti na upravljački sustav. TopTronic® E upravljački sustav ima širok raspon opcija.