HomeVent® ER (200-400)
Dobavni zrak
Odsisni zrak
Filter

Kasetni filter koji se može ukloniti, s velikom površinom filtera i malim gubitkom tlaka

Jedinica za povrat entalpije

Kotač jedinice za povrat entalpije sa sorpcijskim premazom koji po potrebi može povratiti toplinu i vlagu iz odvodnog zraka.

Ovi procesi se kontinuirano reguliraju promjenom brzine rotacije jedinice za povrat entalpije.

Centrifugalni ventilatori

EC ventilatori s trodimenzionalnom geometrijom lopatica za velike brzine protoka zraka, visoku učinkovitost i nisku razinu zvučne snage.

Otpadni zrak
Svježi zrak

HomeVent® ER Comfort (200-400)

Zdrava unutarnja klima, smanjeni troškovi i očuvani resursi? Apsolutno! HomeVent® ima sve pod kontrolom. 

Komforna ventilacijska jedinica sa samoregulirajućim povratom topline i vlage za sve položaje ugradnje te s maksimalnim protokom 400 m3/h. Prikladna je za ugradnju jedinica u zatvorenom i na otvorenom za objekte kao što su stanovi, obiteljske kuće, stambena novogradnja

Zdrava kvalitetu zraka u zatvorenom prostoru
Štedi novac i prirodne resurse
Izuzetno tih zbog elemenata zvučne izolacije
Fleksibilne mogućnosti postavljanja
Previše suh zrak iritira dišne puteve, a previše vlažan zrak potiče rast plijesni. HomeVent® ER osigurava svježi zrak – automatski, 24 sata dnevno. Integrirani povrat vlage s entalpijom stvara zdravu unutarnju klimu i idealnu vlažnost između 40 i 60 posto. Uz vlažnost u idealnom rasponu, prijenos virusa u aerosolima pokazao se znatno manjim.

Integrirani CO2 osjetnici, također, kontinuirano prate kvalitetu zraka i učin prilagođavaju zahtjevima u stvarnom vremenu. Kao rezultat toga, neugodni mirisi se automatski preusmjeravaju izvan prostorije u vrlo kratkom vremenu. Toplina i udobnost ostaju.
Zahvaljujući zvučnoizolacijskim elementima, ustajali zrak se zamjenjuje svježim, bez potrebe za otvaranjem prozora.
Prozračivanje bez otvaranja prozora, istovremeno s uštedom novca: to nisu nedostižni ciljevi. Troškovi grijanja se smanjuju, a temperatura i vlažnost zraka mogu se održavati s nevjerojatnom razinom učinkovitosti kao rezultat povrata topline i vlage. Zapravo, jedinica štedi više energije nego što koristi. Upuhivani zrak, također, se više ne mora električno zagrijavati.

Iznimno visoka učinkovitost postiže se brzinom protoka zraka do 400 m³/h na sat. Takav učin je jedinstven u jedinici ove veličine. Visokoj učinkovitosti pridonosi i entalpijski izmjenjivač topline. Kroz njega se dobiva više energije nego što se troši tijekom rada. Idealan zrak u prostoriji stvara se povratom vlage. Sve to čini HomeVent® ER iznimno učinkovitim.


Tip
Razred energetske učinkovitosti (od A+ do G)       
(pri vanjskom tlaku od 100 Pa) Dovodni zrak/ispušni zrak  m³/h
Stupanj pružanja topline maks. (DIN 4719) %
Omjer temperature (na 70 % maksimalnog protoka volumena)
Omjer vlažnosti (na 70 % maksimalnog protoka volumena)
Specifična snaga ventilatora SFP (pri 70 % maksimalnog protoka volumena) W/(m³/h)
Temperatura okoline (za ugradnju uređaja)  °C
Nema mjesta u vašem domu gdje se ne može ugraditi komforna ventilacijska jedinica. Bilo okomito, vodoravno, viseće, dijagonalno ili poprečno, potrebna je samo mala količina prostora u zatvorenom ili na otvorenom. HomeVent® ER se fleksibilno prilagođava okolišu i nenametljivo se integrira u vaš dom.
Ventilacija, grijanje i topla voda: jedan upravljački zaslon za sva tri režima rada? TopTronic® E sobni kontrolni modul comfort plus! Upravljački sustav TopTronic® E kontrolira rad ovisno o vremenskim prilikama i preuzima pouzdane vremenske prognoze za vašu lokaciju s interneta. Sustavom se, također, može upravljati putem aplikacije HovalConnect ili spojiti na upravljački sustav. TopTronic® E upravljački sustav ima širok raspon opcija.

Želite te li još više povećati udobnost, a pritom uštedjeti energiju? I to je moguće kroz Hovalovo hibridno sustavno rješenje HomeVent® komforne ventilacije i Belaria® fit dizalice topline. Belaria® fit (8-26) je dizalica topline zrak-voda koja nudi moderno i ekološki prihvatljivo grijanje, hlađenje i pripremu vode za kućanske potrebe. Sve će jedinice raditi usklađeno zahvaljujući sustavuTopTronic® EUz HomeVent® ERT uštedite energiju na ekološki i troškovno osviješten način bez žrtvovanja udobnosti!
(200) (300) (400)
A+ A+ A
200 300 400
130 130 130
84 84 82
90 88 86
0,24

0,24

0,24

-20...45 -20...45 -20...45