HRVATSKI ŠUMARSKI INSTITUT

Hrvatski šumarski institut je javna znanstvena institucija u vlasništvu Republike Hrvatske. Ciljevi i zadaće istraživanja dio su Nacionalnog programa znanstvenoistraživačkog rada Republike Hrvatske i Programa razvoja “Hrvatskih šuma” d.o.o., Zagreb. Svoju povijest započeo je 1974. godine kada je  utemeljen Šumarski institut, Jastrebarsko spajanjem Instituta za šumarska i lovna istraživanja, Zagreb, Zavoda za kontrolu šumskog sjemena, Rijeka i Jugoslavenskog instituta za četinjače, Jastrebarsko.

1993. godine prema Zakonu o istraživačkoj djelatnosti RH Šumarski institut, Jastrebarsko postaje vlasništvo Republike Hrvatske. 2009. godine Šumarski institut, Jastrebarsko mijenja naziv u Hrvatski šumarski institut.

 2012. godine izvršena je modernizacija i rekonstrukcija stare kotlovnice u energetski bolji sustav. Zamijenjen je stari kotao iz 1976. godine pogonjen na EL loživo ulje, s novim Hoval kotlovima na pelete. Instalirana su dva Biolyt 160 kotla koji rade u kaskadi prema potrebama. Dodatno je ugrađen unutarnji spremnik peleta izrađen od tkanine, specijalna izvedba, s dodatnim priključcima za priključenje cisterne za transport peleta. Transport peleta od spremišta do kotlova izvodi se pneumatski. Zahvaljujući ovom rješenju izvela se rekonstrukcija kompletnog postrojenja, tehnološki napredniji sustav s modulacijskim crpkama i kotlovima na biomasu. Smanjeni su troškovi grijanja, s obzirom na to da je cijena EL loživog ulja osjetno veća od cijene peleta. Proračunato vrijeme povrata investicije je manje od 5 godina. 

Pogledajte ostale reference

Zatražite savjet Hoval stručnjaka o najboljem rješenju za vašu investiciju

 

 
Zatvorite

Više informacija


Kolačići

Kolačić je mali dio teksta poslanom vašem pregledniku preko web stranice koju posjećujete. On pomaže web stranici da zapamti informacije o Vašoj posjeti, kao npr. željeni jezik ili ostala podešavanja. Time Vaš sljedeći posjet stranici čini korisnijim za Vas. Kolačići u tome igraju važnu ulogu. Bez njih upotreba weba može biti vrlo frustrirajuće iskustvo.


Uvjeti uporabe

Izjava o privatnosti

Kolačići nam pomažu pružati usluge. Korištenjem naših usluga, suglasni ste našem korištenju kolačića.