UltraGas® 2: Moderna tehnologija grijanja za školu u Poljskoj

Učenje se oslanja na idealne uvjete. Srednja škola u Dynówu u Poljskoj redovito modernizira i proširuje svoju obrazovnu ustanovu. Najnoviji projekt obnove obuhvaćao je upravo obnovu sustava grijanja - Hoval UltraGas® 2 plinski kondenzacijski kotao sada osigurava savršenu radnu temperaturu za zaposlenike i učenike.

U školama postavljaju prvi temelji za budućnost. U srednjoj školi u poljskom gradu Dynów uspješni temelji oslanjaju se i na tehnologiju grijanja. U rujnu 2020. u obrazovnoj ustanovi koja ima približno 300 učenika, obnovljen je sustav grijanja. Uz ostale sadržaje obnove, uključujući 12 učionica, 2 računala, menzu, knjižnicu i sportsku dvoranu, ovo je bio velik projekt. Upravo je Hoval pobijedio na natječaju s UltraGas® 2 sustava, najnovijom generacijom plinskih kondenzacijski kotlova, i sveobuhvatnom uslugom iz jednog izvora.

„Lokalna vlast u Rzeszówu, koja je odgovorna za upravljanje školom, pažljivo je proučila zahtjeve koje mora ispuniti modernizacija tehnologije grijanja zgrade. Novo rješenje za grijanje trebalo je zadovoljiti razne zahtjeve povezane s projektom obnove ", objašnjava Elizabeth Klaczak-Łach, ravnateljica škole, dodajući:"Novi sustav grijanja trebao je biti učinkovit, isplativ i nadasve pouzdan. " "UltraGas® 2 zadovoljava sve te uvjete i sigurno je dugoročno ulaganje", dodaje Michał Duliban, Hovalov projektni menadžer. U rujnu 2020. godine moderni kondenzacijski kotao započeo je svoju prvu sezonu grijanja u školi.


Patentirana tehnologija za poboljšanu učinkovitost

Hoval UltraGas® 2 čini najnoviju generaciju plinskih kondenzacijskih kotlova za grijanje i pripremu potrošne tople vode. Svojim dugim vijekom trajanja i inovativnom tehnologijom ovaj sustav je idealno rješenje za velike projekte grijanja, kao što su škole. „Osnovna komponenta sustava grijanja je TurboFer® patentirani izmjenjivač topline, koji povećava učinkovitost grijanja poboljšanim prijenosom topline. Ova tehnologija generira uštedu energije do 20 posto u usporedbi sa standardnim plinskim kotlovima. Taj novac sada se može investirati u obrazovanje djece, a ne na grijanje zgrade”, Michał Duliban dodatno pojašnjava zašto je ovaj sustav tako poseban.


Izvor topline sada i u budućnosti

U javnim zgradama bitna je integracija novih jedinica u cjelokupne sustave upravljanja zgradama. Svi plinski kotlovi nove Hoval generacije opremljeni su TopTronic® E sustavom regulacije. Osim što omogućuje umrežavanje različitih komponenata sustava, ova regulacija nudi i razne module koji olakšavaju integraciju u postojeću tehnologiju zgrade. Novo školsko rješenje grijanja također je spremno za budućnost te nudi visoku razinu fleksibilnosti za korištenje održivih izvora energije. Kotao je dizajniran kako bi podržao buduće izvore energije, kao što je biometan. Također, može se u bilo kojem trenutku povezati s drugim održivim oblicima energije poput sunca, peleta ili dizalica topline”, potvrđuje Michał Duliban.


Kompaktne dimenzije, moćne performanse

Iako je škola još uvijek u fazi proširenja, prostor u kotlovnici je ograničen. Stoga je veličina novog kotla također bila odlučujući faktor. Nova UltraGas® 2 tehnologija čini neke komponente suvišnima te sam kotao zauzima puno manje prostora u usporedni sa sličnim sustavima grijanja. Kompaktan dizajn također štedi na masi – ostvarujući istu učinkovitost.

Zatražite savjet Hoval stručnjaka o najboljem rješenju za vašu investiciju