Hoval UltraGas® 2 plinski kondenzacijski kotao

Novi standard za velike projekte.

Plinski kotlovi, zahvaljujući modernoj kondenzacijskoj tehnologiji, jedan su od najučinkovitijih načina grijanja Vašeg doma. UltraGas® 2 je Hovalova najnovija generacija plinskih kondenzacijskih kotlova za grijanje i proizvodnju potrošne tople vode. Kondenzacijski kotao je dostupan s učinom u rasponu od 125 kW do 1550 kW te 250 kW do 3100 kW kao dvostruki kotao. Zasnovan na prvoj generaciji kondenzacijskih kotlova UltraGas® - koji su uspješno instalirani i testirani više od 20 godina - ovaj najnoviji model može se pohvaliti s patentiranim Hoval TurboFer® izmjenjivačem topline za još veću razinu učinkovitosti. Također, kotao ima kompaktan dizajn i već je sada spreman za budućnost. Može raditi na biometan i vodik, zadovoljavajući tako buduće energetske zahtjeve. Zahvaljujući tome UltraGas® 2 čini novi standard za projekte obnove i novogradnje, uključujući zgrade s više stanova, manje komercijalne objekte, industrijska postrojenja i velika proizvodna postrojenja.

Isplativ

wirtschaftlich_v1-sq.png

S novim patentiranim Hoval TurboFer® izmjenjivačem topline, značajno je povećan prijenos topline kotla. Zahvaljujući ostalim UltraGas® 2 značajkama, osigurano je manje početno ulaganje, kao i smanjenje tekućih operativnih troškova.

Siguran

sicherheit_v3-sq.png

Kao i ostali Hovalovi proizvodi, UltraGas® 2 sistemski kotao nudi dugotrajno rješenje – uz lako uključivanje održivih izvora energije i regenerativnih plinova, ovaj kotao je u potpunosti spreman za budućnost.

Kompaktan

kompakt_v1-sq.png

S laganim izmjenjivačem topline TurboFer® i dizajnom koji ne zahtijeva cirkulacijsku pumpu ili hidraulički separator, kotao zauzima trećinu manje instalacijskog prostora. Modeli kotla do 450 kW mogu bez problema proći kroz bilo koja standardna vrata.

U smjeru buduće tehnologije.

TurboFer izmjenjivač topline

Novi Hoval TurboFer® izmjenjivač topline: Patentirana ključna komponenta za veću učinkovitost.

Hoval TurboFer® izmjenjivač topline čini novu patentiranu ključnu komponentu kotla. Jedinstveni dizajn izmjenjivača topline i njegova posebna tehnologija ubrizgavanja stvaraju turbulenciju na strani plina za grijanje, povećavajući tako prijenos topline i učinkovitost. Uz ovu tehnologiju možete ostvariti uštedu energije do 20% u usporedbi sa standardnim plinskim kotlovima.


Kompaktan dizajn UltraGas 2 kondenzacijskog kotla

Tako snažan, a opet kompaktan.

Uspravna konstrukcija UltraGas® 2 sustava s uspravnim TurboFer® izmjenjivačem topline smanjuje potreban prostor na minimum. Kod modela kotla učina od 125 kW do 450 kW, transportna širina je dovoljno uska da kotao prođe kroz standardna vrata od 80 cm. Plinski kotlovi učina od 530 kW do 1550 kW trebaju manji prostor za instalaciju; obično manje od polovice prostora koji zahtijevaju ostali plinski kondenzacijski kotlovi sa sličnim rasponom snage.


ug2-w--rmepumpe_ultragas_systeml--sung_landingpage.jpg

Zeleni hibridni sustavi: Pametna kombinacija koja štedi novac.

UltraGas® 2 prepoznat je i po fleksibilnošću: lako se može kombinirati s bilo kojim izvorom topline i solarnim sustavom. Bez obzira radi li kotao zajedno s dizalicom topline ili pak s kotlom na pelete, TopTronic® E sustav kontrole nudi savršenu integraciju. Uz ovaj jedinstveni sustav kontrole sve komponente u sustavu rade zajedno učinkovitije od pojedinačnih modula.

Pogledajte sliku: UltraGas® 2 + dizalica topline Belaria® dual AR + zagrijač vode TransTherm® aqua LSat_marchtrenk_hotel-fischer_2018_067_ah6a4566.jpg

Tisuće zadovoljnih korisnika potvrđuje kvalitetu.

Kao i svoj prethodnik, koji je kvalitetu i pouzdanost dokazao već tisuću puta, UltraGas® 2 je proizveden da traje godinama. Također, dodatno ste osigurani proširenim jamstvom na tijelo kotla. Opremljen tehnologijom spremnom za budućnost, UltraGas® 2 dizajniran je za maksimalno jednostavnu instalaciju i puštanje u rad. Štoviše, njegove kompaktne dimenzije čine ovaj plinski kondenzacijski kotao savršenim izborom ne samo za projekte novogradnje, već i za projekte obnove.UltraGas® 2 novi standard