Sav sadržaj: Stambeni objekti Obnovite filter

Kakav utjecaj ima kućna ventilacija na širenje SARS-CoV-2 virusa?

12. veljače 2021.
Pandemija koronavirusa promijenila je naše živote iz temelja. Iako se mjere mijenjaju iz mjeseca u mjesec, jedno je sigurno – dobra higijena i održavanje udaljenosti ostaju i dalje relevantne mjere za suzbijanje koronavirusa. Preporučuje se i boravak na otvorenom kad god je to moguće, uz poštivanje obaveznih mjera. Ali što je s rizikom od zaraze u zatvorenim prostorima?
Pročitajte više

5 ključnih koraka do novog sustava grijanja i hlađenja

30. siječnja 2020.
Razmišljate li o promjeni sustava grijanja i hlađenja? Onda sigurno znate koliko složen može biti cjelokupni proces. Ali, ne nužno uvijek! Kako odabrati odgovarajuće rješenje? Lako, ako slijedite ove ključne korake.
Pročitajte više

Tiša i od šapata!? UltraSource® dizalica topline za stambene objekte

8. listopada 2019.
Obitelj Schibli stavila je svoje povjerenje u ruke tvrtke Hoval i odlučila se za ugradnju samostalnog i energetski učinkovitog sustava grijanja. I to ne bilo kakvog, već trenutno najtišeg na tržištu: Hoval UltraSource® dizalice topline. Koje su glavne prednosti ugradnje ovog sustava? Saznajte u nastavku :)
Pročitajte više

Hoval kao partner Over4 tima na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju

19. srpnja 2019.
Over4 tim iz Rumunjske i Hoval sudjeluju zajedno na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju koje se održava u Mađarskoj. Ovo internacionalno natjecanje promovira vrhunska arhitektonska rješenja koja koriste solarnu energiju, obnovljive izvore energije i inovativne tehnologije. Over4 ambiciozan tim prikazat će prototip energetski učinkovite pasivne kuće koja koristi prednosti komforne ventilacije.
Pročitajte više

UltraSource® dizalice topline: Pomiču granice učinkovitosti na tržištu

1. srpnja 2019.
Uobičajena Hoval kvaliteta i nenadmašna energetska učinkovitost dolazi u novom ruhu: dosadašnje uspješne modele UltraSource® dizalica topline, učina 11 ili 13 kW, nadopunit će novi uređaji s učinom od 8 i 17 kW. Time će UltraSource® postati još prikladnija za uporabu u stambenim zgradama te različitim obiteljskim objektima.
Pročitajte više

Što uzrokuje i kako se riješiti plijesni na zidovima?

19. veljače 2018.
Plijesan se ne javlja samo na starim zidovima, već i kod novogradnje. U pravilu, svugdje gdje postoji vlaga, postoji opasnost od pojave ovog neugodnog “dlakavog pokrivača” koji je itekako opasan po zdravlje. Koga okriviti za ovu pojavu? Ukućane jer nisu dovoljno provjetravali zgradu? Arhitekte zbog neispravnog projektiranja? Ili graditelje? Možda svi pomalo snose odgovornost…
Pročitajte više

Projekti izgradnje luksuznih obiteljskih kuća uz Hovalova sustavna rješenja

27. studenoga 2017.
U prostorijama Oris Kuće arhitekture održano je predavanje pod nazivom „Hovalova sustavna rješenja za obiteljske kuće“. Arhitekti su iz prve ruke saznali kako spojiti održivost, arhitekturu i energetsku učinkovitost te izgraditi luksuznu obiteljsku kuću, koja ostvaruje standarde zelene gradnje te jamči udobnost, toplinu i smanjenje troškova.
Pročitajte više

Recite zbogom neugodnim mirisima i osjetite luksuz čistog i svježeg zraka

11. srpnja 2017.
Gradnja ili renoviranje obiteljske kuće pravi je izazov jer u obzir treba uzeti i "nevidljive" detalje. Vlaga u kući, plijesan na zidu, neugodni mirisi u prostorijama, prašina, različiti alergeni - sve to narušava komfor i zdravlje ukućana. No, ne i uz HomeVent® generaciju s još većim učinkom i uštedom energije. Uz lakšu ugradnju i dizajn, tu je i TopTronic® E sustav upravljanja.
Pročitajte više

Energetski neovisna višeobiteljska kuća - misija uspješno izvršena!

27. listopada 2016.
Energetski neovisna obiteljska kuća postaje realnost! U općini Brütten u Švicarskoj, prva višeobiteljska kuća na svijetu opskrbljuje se energijom tijekom cijele godine i to bez ikakvih vanjskih izvora energije. Niti jedan apartman, od njih ukupno devet, nije spojen na mreže javnih...
Pročitajte više

Kako se zaštititi od onečišćenja zraka u zatvorenom prostoru?

30. svibnja 2016.
Znate li da više od 80% vremena provodimo u zatvorenom prostoru i da dnevno udišemo 15.000-20.000 puta? Možda ste s ovim statistikama već upoznati, ali zaprepastit će Vas činjenica da onečišćenje zraka u zatvorenim prostorima - unutar kuće, ureda ili pak dječje škole - može...
Pročitajte više

Kako smanjiti trošak pripreme tople vode u kućanstvu za čak 30%?

20. travnja 2016.
Stambene zgrade s vlastitim kotlovnicama i sustavima centralnog grijanja često su suočene s relativno visokim troškovima potrošnje energije. S obzirom na činjenicu da je potražnja za pripremom potrošne tople vode velika i varijabilna, ona predstavlja veliki problem te stvara glavne...
Pročitajte više