Što Hovalova digitalna transformacija znači za HVAC stručnjake?

◄ Natrag na pregled svih članaka

U digitalnom svijetu ništa nije konstantno, a sve to znatno utječe na trenutni način poslovanja i donosi nove izazove za tvrtke. Kako se Hoval uhvatio u koštac s digitalnim promjenama i što točno predstavlja termin "Hoval transformacija"? Koje novosti pripremamo za HVAC stručnjake? Odgovore saznajte u nastavku :)

Kako je sve počelo?

Živimo u vremenu velikih promjena i izazova, posebice u digitalnom svijetu, koje itekako utječu na način i smjer poslovanja. Novi koncept Hovalovog poslovanja, poznat pod nazivom «Hoval transformacija» predstavljen je velikom dijelu Hovalove obitelji, koja broji 16 podružnica, po prvi puta na Međunarodnom sastanku prodaje u Feldkirchu.

Transformacija definitivno nije jednostavan proces. To je intenzivna prilagodba koja zahtijeva suradnju i predanost cijele Hovalove obitelji: jedinstveno upravljanje koje koordinira različitim odjelima; od servisa, logistike, marketinga, financija, IT-a pa do odjela ljudskih potencijala. Bez obzira o kojem je odjelu riječ, jedno je sigurno: dinamično razdoblje očekuje cijelu tvrtku, puno novih izazova, ali i dugo očekivane pobjede koja se već lagano nadzire.

Hoval grupacija

Hovalova digitalna budućnost

Kako izgleda budućnost za nas? Brand Hoval, tehnički nadmoćan i inovativan, želi osigurati još bolju povezanost između zaposlenika i korisnika. Povezana organizacija, optimizirani procesi i vrhunski know-how olakšat će donošenje naših, ali i odluka krajnjih kupaca. To podrazumijeva pružanje vrhunskog digitalnog poslovanja i digitalno radno okruženje za naše zaposlenike. Prednosti? Naše korisnike dijeli samo jedna prijava od Hovalovog svijeta mogućnosti, pružit ćemo im dodatni prodajni kanal, transparentnost i vrhunsku korisničku podršku. Hovalovi zaposlenici također će profitirati, posebice što se tiče vremenske učinkovitosti, jednostavnog radnog toka i vrhunske suradnje za članove našeg tima.

Središnja točka ove velike transformacije je upravo HVAC korisnik. Kako bismo olakšali proces dijeljenja informacija, pojednostavili donošenje odluka i osigurali obostrano zadovoljstvo, kreirali smo naš vlastiti put. Težimo tome da korisniku omogućimo koherentno i složeno razumijevanje njegovih potreba, ali i rješenja te usluga koje nudimo. Sve to dovelo je do pokretanja Hovalove e-business platforme.

Dio budućeg digitalnog poslovnog modela je Hoval E-Business, platforma s novim načinima interakcije s našim korisnicima, koja će biti osnova za sve buduće online usluge. Da bi sve ispravno funkcioniralo na web stranici, u pozadini je kompletan i vrlo složen ekosustav koji ima vezu u stvarnom vremenu sa SAP-om. Ova nova platforma postupno će se implementirati za svako tržište.

Novi inovativni proizvodi

Započeli smo ove godine s razvijanjem metode kojom želimo pojednostaviti aktivnost naših poslovnih partnera. Tako je nastao Hoval TopTronic Supervisor sustav kontrole. Lokalni operatori i mreže daljinskog grijanja koriste ovaj regulator za vizualizaciju i optimizaciju svojih sustava. Hovalov sustav upravljanja postaje atraktivno rješenje za sve koji upravljaju višestrukim izvorima topline. "Pomažemo operaterima da učine veliki korak kojim će uvelike pojednostaviti upravljanje sustavom", kaže Peter Schatte, voditelj Hovalovog odjela za upravljanje proizvodima. "Dovoljna je jedna prijava kako biste pristupili svim svojim sustavima", dodaje Peter. Štoviše, TopTronic Supervisor pomaže smanjiti potrošnju energije i povećati učinkovitost svakog pojedinog sustava te tako skratiti vrijeme povrata investicije.

SolKit aqua solarni sustav

Budući da razumijemo i slavimo različitosti, odlučili smo se posebno usredotočiti na Hovalovog korisnika. Učinili smo sve kako bismo ponudili što prilagođenija rješenja ovisno o različitim potrebama i željama. To znači da smo razvili načine diverzificiranja i optimizacije naših stambenih rješenja. Od ljeta 2018. godine dostupna su nova kompaktna, monolitna SolKit Aqua rješenja koja će biti integrirana u sustavna rješenja. Ova inovativna formula sastoji se od: spremnika, automatizacije i solarnih panela. SolKit Aqua pruža potpunu zaštitu u slučaju pregrijavanja u spremniku, posebice ljeti, te nudi mogućnost servisiranja bez obzira na doba dana. Ipak, ako je u pitanju klasično servisiranje, ono je moguće samo u vrijeme kada solarna temperatura dopušta pristup - ujutro i navečer.

UltraSource dizalice topline
Dobre vijesti ne završavaju ovdje! Vlasnici nekretnina moći će u sklopu svojih stambenih rješenja ugraditi novu UltraSource dizalicu topline koja će biti dio Hoval Premium linije. Što razlikuje ovo rješenje od ostalih? Neusporediv COP, vrlo niska razina buka te poseban estetski izgled koji će se savršeno uklopiti u stambene prostore (ili izvan njih).
HomeVent comfort_FRT_ventilacija

Hoval uvijek stavlja veliki naglasak na fleksibilnost i prilagodljivost, a savršeni primjer toga su upravo nove HomeVent jedinice! Četiri ventilacijska kanala HomeVenta FRT jedinica sada se nalaze na gornjem dijelu sustava. Što to točno znači?

Jedinice se mogu postaviti izravno na pod, jer na bočnoj strani nema ventilacijskih kanala ili se, kao i prije, mogu postaviti na zid. Štoviše, obrnuta ugradnja je jednako dobra! Ako se ne žele ugraditi zračni kanali u strop, već kroz pod, oprema se može montirati s ventilacijskim kanalima usmjerenim prema dolje.

Potpuna predanost jednom cilju

Poznavanje naših kupaca od izrazite je važnosti za naše poslovanje. Upravo nas to motivira da kontinuirano pružamo vrhunska iskustva i tehnološki superiorna sustavna rješenja iz godine u godinu.

Kako bismo uspjeli pružiti našim korisnicima nezaboravno iskustvo, bitno je da svi procesi funkcioniraju prema najvišim standardima. Zadovoljavanje očekivanja naših korisnika zahtijeva neprekidno redefiniranje cjelokupnog korisničkog iskustva, detaljno mapiranje svakog stadija, imajući na umu kontinuirani tehnološki razvoj. HVAC tehnološki sektor zahtjeva stalnu revoluciju i prilagodbu izrazito promjenjivim tržišnim uvjetima. Hoval je krajnje posvećen tome, ali istodobno brine i štiti glavni izvor energije i inspiracije – prirodu!

Hoval_međunarodni prodajni sastanak

Za Hoval, transformacija nije samo budućnost, ona je važan dio naše svakodnevice. Pokretač ove promjene je vrlo vrijedna i stalna interakcija s našim korisnicima, kojima želimo pružiti jedinstveno iskustvo HOVAL TRANSFORMACIJE :)

Autor