Računajte na Hovalovu stručnu podršku i u vrijeme koronavirus krize

◄ Natrag na pregled svih članaka

Nalazimo se u izazovnom i neizvjesnom vremenu i sada, više nego ikad prije, moramo pokazati prilagodljivost i spremnost na promjene. Kako koronavirus donosi mnogo neizvjesnosti, otkrivamo kako se ovdje u Hovalu nosimo s ovom složenom situacijom. Spremni smo suočiti se s izazovom te kroz digitalne kanale pružiti svojim partnerima i zaposlenicima kvalitetnu uslugu te učinkovitu komunikaciju. Jer je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika, poslovnih partnera i korisnika uvijek na prvom mjestu, zajedno s osiguravanjem standarda kvalitete usluga.

Zahvaljujući visokim HVAC standardima i odgovornom odlučivanju - koje je u skladu s našim vodećim principom odgovornosti za energiju i okoliš – partneri i korisnici diljem zemlje pouzdaju se u pomoć i podršku tvrtke Hoval. Čak i u trenutnoj borbi protiv pandemije koronavirusa, ova nam filozofija pomaže da poduzmemo ispravne mjere te brzo odgovorimo na trenutne tržišne izazove. Zdravlje naših zaposlenika i osiguravanje kvalitetnih usluga Vama, našim partnerima i korisnicima, ostaje na prvom mjestu.

Odgovorno prilagođavanje radnih uvjeta

Hoval_online komunikacija

U ovoj složenoj situaciji, Hoval će prvenstveno upotrebom digitalnih kanala pružiti partnerima i zaposlenicima kvalitetnu uslugu te učinkovitu komunikaciju.

Našem timu omogućen je rad od kuće, ali također smo organizirali posebna dežurstva u uredu i na terenu kako bismo se adekvatno pobrinuli za planirane isporuke ili intervenirali u slučaju hitnosti. U ovim izazovnim vremenima posebno potičemo online komunikaciju, putem naše web stranice, telefonom ili Skypeom. Toplo preporučujemo ograničavanje izravnog socijalnog kontakta na minimum. Ujedinimo naše snage kako bismo usporili širenje virusa i tako oslobodili potreban kapacitet u bolnicama za pacijente.

Siguran rad uz provedene mjere

Koronavirus-Hovalove provedene mjere

Nastojat ćemo Vam ponuditi najbolju moguću kvalitetu usluge i riješiti Vaša pitanja s obzirom na ove izvanredne okolnosti.

Aktivno se provode sljedeće mjere:

 • planirane intervencije rješavanja problema održavaju se ovisno o dogovoru i hitnosti;
 • puštanja u pogon koja nisu hitna bit će odgođena dok se situacija ne stabilizira;
 • nastojimo biti u okviru planiranih isporuka, uz moguća manja odstupanja na koja nemamo utjecaj;
 • tehnička i komercijalna podrška ostaje i dalje na raspolaganju za izrade ponuda, pitanja u vezi s projektima ili za potrebe online/telefonske konzultacije;
 • mjere opreza zahtijevaju da izbjegnemo / ograničimo izravne socijalne kontakte, ali ostajemo u potpunosti operativni i digitalno dostupni, putem web portala, e-pošte, mobilnih i skype video konferencija;
 • naš servisni tim stoji na raspolaganju kako biste čim prije otklonili iznenadne probleme. Ovisno o hitnosti situacije i dogovoru s Vama, koordinirat ćemo daljnje usluge, poput održavanja ili puštanja u pogon - naš je cilj pružiti Vam kvalitetnu uslugu, ali i ujedno zaštititi naše zaposlenike;
 • naš tim u logistici je spreman –  brigu oko narudžbe i isporuke prepustite nama;
 • naši zaposlenici su detaljno informirani o potrebnim higijenskim mjerama;
 • imamo plan za pandemiju koji se svakodnevno prilagođava ovisno o promjenama.

Često postavljena pitanja i odgovori

Koronavirus-FAQ

Koje higijenske mjere provode Hovalovi zaposlenici?

Savjetujemo naše zaposlenike da se pridržavaju službenih smjernica kako bi bili sigurni:

1. Redovito i temeljito pranje ruku sapunom i vodom / sredstvima za dezinfekciju

2. Držanje udaljenosti od najmanje 1 metar

3. Ograničavanje dodirivanja lica rukama

4. Korištenje zaštitne opreme (maska, rukavice, naočale...)

5. U slučaju kihanja ili kašljanja, napraviti to u maramicu ili savijeni lakat

6. Ako je moguće, ostati (i raditi) od kuće

7. U slučaju pojave simptoma kontaktirati posebno uspostavljene linije za Covid-19

 

Ugrađen Hovalov sustav javlja neku grešku ili ne radi. Što mogu učiniti?

Kontaktirajte nas telefonom (+385 1 466 63 76) ili e-mailom (hoval.hr@hoval.com) te detaljno opišite problem i uvjete. Tako ćemo lakše dogovoriti sljedeće korake. Ako serviser treba posjetiti Vaš dom / postrojenje, slijedite navedeno:

 • Radni prostor mora biti čist prije nego što servisni tehničar započne s radovima (posebno ulazna vrata, površine ispred uređaja itd.);
 • Prozračite sobu prije dolaska servisnog tehničara;
 • Budite potpuno otvoreni ako ste u karanteni kod kuće ili ako ste zaraženi. Naš je cilj pronaći adekvatno rješenje, ali i ujedno zaštititi naše zaposlenike.
 • Držite se na udaljenosti od najmanje 3 metra od našeg zaposlenika - ako je moguće, nemojte biti u istoj prostoriji s tehničarom.
 • Suzdržite se od rukovanja i bliskog kontakta.
 • Osigurajte servisnom tehničaru mogućnost pranja ruku i čist ručnik.
 • Ne nudite servisnom tehničaru pića ili druge obroke.

 

Kakvo je trenutno stanje s HVAC rezervnim dijelovima?

Hoval ima sofisticiran sustav upravljanja logistikom koji osigurava dostupnost rezervnih dijelova kroz duže vremensko razdoblje.

 

Hovalov sam partner i želim napraviti narudžbu. Što je s rokovima isporuke u ovom trenutku?

U potpunosti smo isporučivi! Naš tim u logistici raduje se Vašoj narudžbi. Trenutno se rokovi isporuke ne razlikuju previše od uobičajenih. To se ne odnosi na ostala ograničenja, o kojima ćemo aktivno izvještavati.

 

Testiran sam pozitivno na koronavirus ili se trenutno nalazim u karanteni. Ugrađen Hovalov sustav je u kvaru. Što mogu učiniti?

U ovakvim slučajevima vlasti odlučuju što će poduzeti na temelju hitnosti situacije. Molimo da budete potpuno iskreni ako ste u karanteni ili ako ste zaraženi. Naš je cilj pronaći odgovarajuće rješenje i ujedno zaštititi naše zaposlenike na najbolji mogući način.

Slobodno nas kontaktirajte, kao i uvijek, u slučaju bilo kakvih pitanja ili hitnih slučajeva.

• Telefon: +385 1 466 63 76

• E-mail: hoval.hr@hoval.com

Web obrazac za upite


Uz odgovornost prema sebi i okolini suočit ćemo se s ovom izazovnom situacijom. Ostanite mirni i sigurni!

_______________________________________________________________

Pouzdani izvori za praćenje trenutne situacije s koronavirusom (COVID-19):

Autor