Iznimno tiha i estetski privlačna - UltraSource® dizalica topline

◄ Natrag na pregled svih članaka

Davne 1975. Hoval je ugradio svoju prvu dizalicu topline. Iza novog Hoval UltraSource® modela stoji preko 40 godina iskustva na tržištu. Ova visoko učinkovita dizalica topline za obiteljske kuće sada dolazi u još kompaktnijoj veličini - a uz to izgleda fantastično! Uvjerite se i sami :)

Hovalova dizalica topline je tiha, štedljiva i estetski dizajnirana

Hoval UltraSource dizalica topline - asortiman proizvoda
Dizalica topline UltraSource®  izvlači toplinu iz zraka, tla ili vode. U slučajevima kada se energija za grijanje i pripremu potrošne tople vode dobiva iz zraka, UltraSource® B dizalica topline zrak/voda, uz postojeću unutarnju jedinicu, zahtijeva i vanjsku jedinicu. Ovaj tip jedinice uglavnom je postavljen u vrtu.

Tiha kao list na vjetru

Hoval UltraSource dizalica topline - iznimno tih rad

UltraSource® staje na kraj predrasudama da su dizalice topline bučne. Hoval je usporedio zvuk koji proizvode različite zrak/voda vanjske dizalice topline te je utvrdio da je razina buke koju proizvodi UltraSource® gotovo nezamjetna - približno jednaka zvuku šuštanja lišća u šumi. Što je prilično nečujno, zar ne?

Unutarnje jedinice nisu izuzetak po pitanju iznimno tihog rada te neprekidno prilagođavaju svoj učinak prema potrebama kako bi se zadovoljili toplinski zahtjevi u bilo kojem trenutku - proces koji stručnjaci nazivaju moduliranjem. Ukratko, UltraSource® dizalica je toliko tiha da ju čak ne morate staviti u podrum - lako se može postaviti u dnevnu sobu ili sobu za odmor i igru.

Učinkovita kao ptica u letu

Hoval UltraSource dizalica topline - izuzetna učinkovitost
Zahvaljujući zračnim strujama, ptica putuje na velike udaljenosti bez trošenja previše energije. Uz sofisticiranu Hovalovu tehnologiju, UltraSource® dizalica topline štedi ogromne količine energije. Uvijek se savršeno prilagođava prevladavajućim uvjetima - sposobnost koja je korisna za okoliš, ali i za kućne financije.

Kompaktna kao saće

Hoval UltraSource dizalica topline - kompaktna struktura

Zahvaljujući svom obliku, saće je oko 10 puta kompaktnije od ostalih oblika. UltraSource® slijedi ovo načelo iz prirode i ne treba više prostora za ugradnju od integriranog hladnjaka. Imate usko stubište ili skučeni hodnik? Apsolutno nikakav problem za UltraSource® dizalicu! Njezina kompaktna veličina omogućuje jednostavnu i brzu ugradnju.

Još se više prostora može uštedjeti ako je spremnik za potrošnu toplu vodu već ugrađen u dizalicu topline jer u tom slučaju više nije potreban vanjski spremnik. I ne samo to - dizalica može biti postavljena u kutu, zahvaljujući optimalno postavljenim priključcima koji su fleksibilni i jednostavni za rukovanje.

Moderna kao skulpture u prirodi

Hoval UltraSource dizalica topline - moderan dizajn
Nova Hovalova dizalica topline je doista impresivna: baš kao i različiti oblici suvremene arhitekture, vanjska jedinica UltraSource® dizalice topline zrak/voda neprimjetno se uklapa u Vašu okolinu. Zapravo, uz svoje zanimljive letvice, ova dizalica topline estetski više liči na moderan komad vrtnog namještaja ili pak dio fasade.

Sofisticirani sustav kontrole smanjuje troškove

UltraSource® sustav upravljanja je tako sofisticiran da čak unaprijed zna sutrašnju vremensku prognozu koju koristi za smanjenje operativnih troškova. Ostali Hovalovi proizvodi također se mogu uključiti u sustav upravljanja, kao što su primjerice toplinski solarni kolektori i komforan sustav ventilacije. Čak se i fotonaponski sustav može ugraditi kako bi UltraSource® iskoristio prednosti solarne energije.

Hoval dizalica topline UltraSource_obiteljska kuca
Zahvaljujući jedinstvenom sustavu upravljanja ugrađeno rješenje funkcionira kao jedan cjelokupni sustav, pri čemu svaka komponenta radi u savršenom skladu, nadopunjuje se i tako postiže bolju energetsku učinkovitost. Jednostavan način da uživate u udobno zagrijanim prostorijama, ostavljajući pozitivan utjecaj na okoliš, ali i financije.

___________________________________________________________
Saznajte više o novoj dizalici topline ili nas kontaktirajte za ponudu i savjet! Svidio Vam se članak - podijelite ga putem LinkedIn-a i ostalima :)
Autor