Tiša i od šapata!? UltraSource® dizalica topline za stambene objekte

◄ Natrag na pregled svih članaka

Obitelj Schibli stavila je svoje povjerenje u ruke tvrtke Hoval i odlučila se za ugradnju samostalnog i energetski učinkovitog sustava grijanja. I to ne bilo kakvog, već trenutno najtišeg na tržištu: Hoval UltraSource® dizalice topline. Koje su glavne prednosti ugradnje ovog sustava? Saznajte u nastavku :)

Novi izazovi zahtijevaju i nova rješenja. Samostojeća kuća obitelji Schibli prije je bila povezana sa zajedničkim sustavom grijanja putem mreže daljinskog grijanja. Nakon promjene vlasničke strukture, obitelj je odlučila da u budućnosti želi samostalno grijati svoj dom. Upravo se ovdje kao idealno rješenje pokazala nova Hovalova UltraSource® B dizalica topline zrak/voda. Ova dizalica topline osigurava grijanje, pripremu potrošne tople vode, a ljeti održava dom svježim uz CleverCool funkciju.


UltraSource dizalice topline

Ekološki prihvatljivo rješenje: Dizalica topline zrak/voda

Na dan ugradnje i puštanja u pogon, instalacijski tim radio je precizno te je napredak bio brzo vidljiv. Nakon što je prošlo neko vrijeme od ugradnje, odlučili smo provjeriti kako su ukućani zadovoljni s konačnim rezultatom. Vlasnica Rilana Schibli nije krila oduševljenje te je izjavila:„Najvažnije nam je bilo da je sustav tih i učinkovit – a dobili smo puno više od toga.“

S novim ugrađenim sustavom, obitelj Schibli preuzima odgovornost za svoju energiju, ali i za okoliš, bez ugrožavanja komfora i udobnosti. UltraSource® dizalica topline uzima toplinu iz okolnog zraka, na ekološki prihvatljiv način, te ju dovodi u dom. Ova dizalice topline u split izvedbi sastoji se od dvije jedinice – vanjske i unutarnje. Zbog toga se oslobađa vrijedan unutarnji prostor, što je idealno za obiteljsku kuću ili stambeni objekt.


Tih sustav za miran san

Najtiša dizalica topline_Hoval UltraSource

Hovalovi inženjeri osmislili su inteligentno rješenje koje podešava snagu sustava, noćni rad te razinu buke koja je smanjena na minimum. Sve to jamči tih rad sustava i spokojan odmor. UltraSource® dizalica topline je tako tiha da se čak može postaviti i u radnu sobu, u slučaju da nemate prostora u podrumu ili ostavi.

U obiteljskoj kući Schibli unutarnja jedinica postavljena je u garaži, sa spremnikom za pripremu potrošne tople vode. Vrijedi spomenuti i da je novo dizajnirana Hovalova vanjska jedinica tiša i od šapata, što je čini jednom od najtiših dizalica topline na tržištu!

Više prostora u kupaonici

HovalUltraSource_pustanje_u_rad_dizalice_topline

Dodatna prednost ugrađenog rješenja bila je i u tome što se stari kotao mogao ukloniti iz kupaonice. Tako se automatski oslobodio prostor za perilicu i sušilicu rublja. "Kada imate veliku obitelj, rublje se brzo nagomila, tako da mi je drago što sada konačno imamo mjesta za perilicu i sušilicu u kupaonici”, objasnila je Rilana Schibli.

Sustav kontrole koji prati vremensku prognozu

HovalUltraSource_TTE_Sustav_kontrole

Jednostavno upravljajte sustavom iz udobnosti kauča putem tableta ili Hoval TopTronic® E aplikacije na pametnom telefonu. Ova aplikacija uspoređuje i jasno prikazuje različite ključne statistike vezane uz rad cjelokupnog sustava.

Zahvaljujući tome Rilana Schibli brzo i jednostavno provjerava učinkovitost ugrađenog rješenja te po potrebi optimizira njegov rad za još veće energetske uštede. Sustav kontrole uzima u obzir trenutnu vremensku prognozu te prema njoj prilagođava rad cjelokupnog sustava u realnom vremenu. Tako se štedi vrijedna energija i novac.

________________________________________________________

Uvjerite se i Vi u učinkovitost nove generacije Hovalovih dizalica topline. Kontaktirajte naše stručnjake i dogovorite besplatne konzultacije!

Autor