Recite zbogom neugodnim mirisima i osjetite luksuz čistog i svježeg zraka

◄ Natrag na pregled svih članaka

Gradnja ili renoviranje obiteljske kuće pravi je izazov jer u obzir treba uzeti i "nevidljive" detalje. Vlaga u kući, plijesan na zidu, neugodni mirisi u prostorijama, prašina, različiti alergeni - sve to narušava komfor i zdravlje ukućana. No, ne i uz HomeVent® generaciju s još većim učinkom i uštedom energije. Uz lakšu ugradnju i dizajn, tu je i TopTronic® E sustav upravljanja.

Odvažite se na promjene - držali smo se tog mota prilikom plasiranja nove HomeVent® kućne ventilacije,“ objašnjava Patrik Woerz, direktor sustava kućne ventilacije. „Revidirali smo svaki pojedinačni dio i postigli doista nemoguće: odličan sustav kućne ventilacije postao je još bolji. A znate li što je najvažnije? HomeVent® generacija sada je kontrolirana uz pametni TopTronic E® sustav upravljanja.“ Od sada pa na dalje upravljate svim izvorima energije sa samo jednog mjesta, bez obzira radi li se o Hovalovim kotlovima, dizalicama topline, solarnim kolektorima ili pak spremnicima potrošne tople vode.

Zašto ugraditi kućnu ventilaciju?

Kuće su izgrađene tako da budu nepropusne i da očuvaju što više energije. Ali to se odražava i na unutarnju klimu prostorija. Rezultat je ustajali zrak te neugodni mirisi u prostorijama. U prošlosti je idealno rješenje bilo otvaranje prozora. Ipak, jednom kada otvorite prozor, ne ulazi samo svježi zrak u kuću - tu su i različiti insekti, pelud, prljavština i prašina te nepodnošljiva buka, a istovremeno gubite 30 do 50% vrijedne energije!

Zašto posebno kupiti ovlaživač ili odvlaživač zraka, pročišćivač zraka ili osvježivač zraka, kad HomeVent® uspješno kombinira njihove glavne funkcije, a uz konstantnu rekuperaciju i filtraciju zraka značajno poboljšava energetsku ravnotežu zgrade. Komforna kućna ventilacija neprimjetno i tiho uvlači otpadni zrak iz prostorija uz neprestanu dobavu svježeg okolišnog filtriranog zraka. Tako se ne gubi toplina i vlaga unutarnjeg zraka, već se, ovisno o potrebama, prenosi na svježi zrak putem rotacionog izmjenjivača topline. Kroz povrat topline i vlage, HomeVent® generacija postiže visok stupanj prijenosa topline (od 90 do 130% prema normi DIN 4719) u odnosu na ostale konvencionalne sustave na tržištu.

Izvanredna optimizacija sustava

Novu HomeVent® generaciju prepoznat ćete po oznakama (201), (251) ili (301) - uz manje dijelove i poboljšanu kvalitetu, razvojni tim uspio je značajno smanjiti dimenzije i masu sustava, uz istovremeno povećanje učinkovitosti i još jednostavniju ugradnju. Sve jedinice su sada u A+ energetskom razredu učinkovitosti. Štoviše, tu je i opcija kontrole kvalitete zraka, zaštita od propuha, jedinice se mogu ugraditi bez obzira na temperaturu, ugradnja je jednostavnija zbog manje veličine i emisije buke su ponovno poboljšane.

Hoval_HomeVent (FR201)-unutarnji presjek

Provjerena kvaliteta

HomeVent® generacija uređaja i dalje je prepoznata po odličnoj kvaliteti, ali uz jednu važnu komparativnu prednost - iznimno učinkovit povrat topline i vlage. Ovisno o vlastitim potrebama, investitor može samostalno prilagođavati funkcije sustava uz sustav upravljanja. Zahvaljujući optimalnom povratu topline, ne dolazi do stvaranja kondenzata te nije potreban njegov odvod. Uz povrat topline i vlage, nove jedinice ne trebaju niti zaštitu od leda, eliminirajući tako potrebu za energetski intenzivnim električnim predgrijavanjem. Štoviše, zimi se ne razvija suhi okolišni zrak koji nije samo neugodan, već je pogodan i za razvoj gripe.

Uz veliki povrat vlage (i do 90%) komforna kućna ventilacija osigurava značajno smanjenje od rizika gripe. Također, jako suh zrak oštetit će parket i drvene podove te nepovoljno utjecati na rast kućnih biljaka. HomeVent® zagrijava i vlaži filtrirani svježi zrak prema zahtjevima uz energiju otpadnog zraka. Stoga su ukućani sigurni da svakodnevno udišu čist zrak, bez peludi te uz idealan omjer vlage. Sve Hovalove ventilacijske jedinice štede više energije, nego što koriste za rad, uz osiguranje svježe i udobne mikroklime životnog prostora te dizajnerske rešetke za ventilaciju koje će se savršeno uklopiti u interijer.

Želite saznati više o HomeVent jedinicama i rješenjima za pametnu obiteljsku kuću? Provjerite našu ponudu i javite nam se već danas!

Autor