Jednostavan, brz i potpuno besplatan solarni kalkulator

Obnovljiva solarna energija štedi Vaš novac i doprinosi boljoj budućnosti

Ako trebate poboljšati energetsku izvedbu projektiranog sustava topline, imate nekoliko opcija. Jedna od njih je korištenje termalne solarne energije. Izvedba solarnog sustava ovisi o nekoliko faktora, npr. vremenskim i klimatskim uvjetima, kutu i orijentaciji krova, broju solarnih kolektora te njihovoj kvaliteti i učinkovitosti. Svaki od tih parametara utječe na izvedbu i potencijalne uštede ugrađenog solarnog sustava.

Izračunajte solarni potencijal velikih projekata brzo i jednostavno. Provjerite rezultate i isprobajte različite verzije kako biste odabrali najbolje rješenje za Vas.

Dnevna potrosnja tople vode_Hoval
Trebale li simulaciju za ugradnju 70 solarnih kolektora? Ili pak procjenu dnevne potrošnje vode za apartmane ili možda proizvodne hale?

Sve to možete napraviti brzo i jednostavno uz naš solarni kalkulator. Isprobajte jednostavnu kalkulaciju za velike solarne sustave za pripremu potrošne tople vode u stambenim i nestambenim zgradama.

Lokacija je jedna od najvažnijih značajki pri solarnom izračunu. Pomoću nje možete definirati sunčevo zračenje za Vaš sustav. Naš kalkulator koristi geolokacije kako bi izračunao potrebnu udaljenost između kolektora. Informacije najbliže regionalne vremenske stanice pomoći će u utvrđivanju solarnog učina. Tako možete sigurno procijeniti mjesečni solarni doprinos za pripremu potrošne tople vode.

Svi važni podaci u jednom izvještaju

Solarni kalkulator_Izvjestaj
Trebate procijeniti godišnju energetsku potrošnju za pripremu potrošne tople vode, uključujući i preporučenu površinu solarnih kolektora? Koji volumen spremnika za vodu staviti u projekt? Ovo su samo neke od informacija koje dobivate iz našeg izvještaja:
  • potrošnja energije za pripremu potrošne tople vode
  • površina solarnih kolektora i preporučeni tip kolektora
  • prinos kolektorskog polja
  • ušteda potrošnje plina
  • maksimalno smanjenje emisije CO2
Ugradnjom solarnog sustava za grijanje vode možete postići godišnju solarnu stopu pokrivenosti između 60-80%. Otkrijte UltraSol - visokoučinkovite i najtanje kolektore na svijetu.

Do Europskog standarda samo jednim klikom

Koristeći solarni kalkulator koristi Europski standard EN 15316-4-3:2008 koji se odnosi na sustave grijanja u zgradama. Naša metoda za izračun potrošnje energije za pripremu potrošne tople vode pruža pouzdane rezultate i prijedlog potrebne opreme. Saznajte veličinu odgovarajućeg solarnog polja koju trebate uključiti u projekt!

Registrirajte se i preuzmite izvještaj

Prijava_Hoval
Kao što je solarna energija besplatan izvor, bez štetne emisije CO2, tako je i korištenje našeg solarnog kalkulatora potpuno besplatno i dostupno online onda kada Vam zatreba.

Možete ga koristiti za sve aktualne projekte. Svaki projekt jednostavno spremite i ponovno otvorite u slučaju da trebate promijeniti neki od parametara. Registrirajte se već danas te počnite štedjeti novac uz očuvanje okoliša.

Jednostavan, intuitivan i potpuno besplatan solarni kalkulator za procjenu potrošnje tople vode.