ABB

ABB-ova proizvodna hala nalazi se u industrijskoj zoni Rakovsky, u blizini Plovdiva i u njoj se proizvode komponente za niski i srednji napon. Zapošljava više od 800 ljudi.

Tvrtka ABB osvojila je nagradu "Investitor godine 2013." U Bugarskoj, te nagradu njemačkog gospodarstva u Bugarskoj" zbog kontinuiranog razvoja proizvodnih aktivnosti u zemlji.

U projektu izgradnje ABB-ove proizvodne hale, Hoval se oslanja na sustavno rješenje kako bi se postigla optimalna učinkovitost, savršena unutarnja klimatizacija prostorija, te niski troškovi rada.

Hovalovo sustavno rješenje: Decentralizirani sustav klimatizacije za proizvodne hale s krovnim jedinicama RoofVent LKW-9 - 3 komada i 39 komada TopVent DKV-9, zračne zavjese za vrući zrak iznad ulaza za kamione 20 kom TopVent CUR-5. Grijanje i prijenos topline na krovne jedinice provodi se s duplim kondenzacijskim plinskim kotlom UltraGas 1440D i modularnim zagrijačem potrošne tople vode Modul-plus F41.

Inteligentni kontrolni sustav za klimatizaciju vrši se sustavom DigiNet 5, a kontrola zračnih zavjesa Easytronic-om. Osnovni sustav kontrole povezan je s vanjskim računalom putem DigiCom-a, preko kojega se može prilagoditi i pratiti sustav za grijanje i klimatizaciju u proizvodnoj hali.

Pri odabiru opreme Hoval je uzeo u obzir zahtjeve svakog pojedinog područja u proizvodnoj hali. Krovne jedinice za klimatizaciju raspoređene su tako da održavaju određene parametre za svaku zonu, a u isto vrijeme su kontrolirani od strane jednog sustava kontrole.

Kondenzacijski plinski kotlovi osiguravaju potreban kapacitet topline za klimatizacijske jedinice, čije upravljanje obavlja sustav kontrole TopTronic. Za poslovne zgrade osiguran je kondenzacijski plinski kotao UltraGas 350kW, a za pripremu potrošne tople vode modularni zagrijač ModulPlus F41, koji pruža potrebnu količinu potrošne tople vode, čak i na vrhuncu potreba.

Kao rezultat dobro obavljenog posla, od strane komercijalnog i tehničkog tima Hoval Bugarske, ABB je povjerio Hovalu i svoj sljedeći projekt - proizvodna hala za visokonaponske proizvode, u kojoj je predviđena instalacija sljedećih jedinica: Max-3 1250 - 1 kom, TopVent DKV-9/D - 13 komada, TopVent MK-9/D - 11 kom, TempTronic RC - 8 kom, CUR-3-15 kom, EasyTronic - 3 kom, Spremnik PTV-a - 1000l.

Pogledajte ostale reference

Zatražite savjet Hoval stručnjaka o najboljem rješenju za vašu investiciju