Dobitnici nagradnog natječaja „Pokažite snagu uz Hoval“

◄ Natrag na pregled svih članaka

Nagradni natječaj je završio, a naši dojmovi se još uvijek nisu slegli. Oduševljeni smo što smo među prijavama mogli vidjeti toliku različitost te zahvaljujemo svim sudionicima što su s nama podijelili viziju Hoval snage te podignuli natječaj na jednu veću razinu.

Kako je nastala ideja o pokretanju natječaja? Tvrtka Hoval je na svjetskom tržištu prisutna već više od 70 godina te je prepoznata kao jedan od tehnoloških lidera u proizvodnji HVAC rješenja, odnosno, sustava za grijanje, ventilaciju i hlađenje. Za Hoval u Hrvatskoj je upravo 2018. godina bila jubilarna te smo željeli posebno obilježiti njezin završetak i započeti uz dozu kreativnosti i inspiracije novu godinu. Tako se rodila ideja oko pokretanja nagradnog natječaja „Pokažite snagu uz Hoval“.

Mogućnosti sudjelovanja u nagradnom natječaju bile su brojne. Glavni zadatak bio je pokazati i objasniti gdje se krije Hoval snaga, odnosno, kako je sudionici natječaja doživljavaju. To se moglo učiniti putem fotografije, videa, crteža, izračuna ili nekog drugog formata koji bi zadovoljio uvjete natječaja. Rezultati su nas i više nego oduševili te je bilo doista teško odabrati i izdvojiti one najbolje :)

Pokažite snagu uz Hoval - natječaj
Prve asocijacije na „Hoval = Power in Red“ vežu se najčešće uz naše glavne proizvode i referentne objekte. Među prijavama kao vodeći su se istaknuli UltraGas®, najučinkovitiji kondenzacijski kotao na tržištu, ultra tanki i visokoučinkoviti UltraSol solarni kolektori, naš najstariji proizvod, Modul-plus spremnik potrošne tople vode te TopTronic® E, jedinstvena regulacija za tehnologiju grijanja.

A
ndrea Fulanović iz Zagreba pokazala nam je kako se UltraSol kolektori mogu jednostavno postaviti na krovu objekta te osigurati grijanje i pripremu potrošne tople vode za dječji vrtić: „Solarno grijanje dječji vrtić Siget. Uživaju djeca u toploj vodi zahvaljujući Hovalu :-)“

Solarni kolektori za dječji vrtić
Funkcionalna shema grijanja - Hoval Modul-plus
Stjepan Marković iz Splita, podijelio je s nama oduševljenje s našim najstarijim proizvodom, Modul-plus spremnikom PTV-a, uz prikaz funkcionalne sheme za pripremu potrošne tople vode za potrebe hotela. „Ova funkcionalna shema pripreme PTV-a, koja je izvedena za kompleks hotela Orebić je neprikosnoveno rješenje, sigurno i pouzdano u praksi. Hoval sa svojim proizvodom Modul-plus je čista klasika, međutim klasika koja nikada ne zastarijeva!"

Osim tehnologije grijanja, pojedine sudionike inspirirala su upravo rješenja iz područja ventilacije za sudjelovanje u natječaju. Mladen Žužić iz Zagreba pokazao nam je kako u praksi izgleda Hoval decentralizirana ventilacija na primjeru velike hale, gdje je nekoliko autonomnih uređaja raspoređeno unutar hale i na krovu. Kod ovakvog rješenja nepotreban je sustav zračnih kanala te se štedi dodatan (vrijedan) prostor, ne ometaju se proizvodni procesi i olakšano je održavanje jedinica.

Decentralizirana ventilacija
Tlocrt hale

Igor Boni iz Rijeke pokazao je na primjeru kožare kompletno rješenje za energetsku učinkovitost te kako Hoval zadovoljava potrebe grijanja, ventilacije i povrata topline zamjenom postojećeg sustava ventilacije učinkovitijim. Mjera predviđa ugradnju 6 RoofVent® krovnih jedinica za ventilaciju i 6 TopVent® unutarnjih jedinica (ovješenih o krovnu konstrukciju) za recirkulaciju. Procjenjuje se da će rekuperacija topline i učinkovitiji izvor toplinske energije dovesti do 60% uštede toplinske energije na temelju boljeg stupnja iskoristivosti. 

Drugim sudionicima je snagu bilo lakše pokazati koristeći upravo naše besplatne HVAC kalkulatore, kao što je primjerice solarni kalkulator, gdje u svega par koraka na dohvat ruke imate sve potrebne podatke za Vaš projekt. Bernard Svalina iz Splita pokazao nam je izračun solarnog sustava za podmirenje potreba za PTV-om, u kombinaciji s kotlom na pelete Biolyt 50, za potrebe dječjeg vrtića u Podbablju.

Hoval Solarni kalkulator

Neki sudionici su pokazali kako trenutno zadovoljavaju svoje potrebe za grijanjem i hlađenjem. Primjerice, Sanja Jergović iz Zagreba poslala je, uz sliku, simpatičnu pjesmicu kojom je dočarala trenutno stanje: 

Sustav grijanja i hlađenja

Međutim, jedna prijava nas je posebno dirnula baš zato što se odmaknula od samih proizvoda i rješenja te nam poslala poruku sa srcem i dušom. Podsjetila nas je da se prava snaga krije upravo u ljudima, u kolektivu koji stoji iza proizvoda i tvrtke te koji komunicira njezine vrijednosti kroz pruženu uslugu i društvenu odgovornost. Stoga je glavna nagrada otišla u ruke Đurđe Grozaj iz udruge Kamensko iz Zagreba. Upravo na njihovom primjeru vidimo što znači prava snaga te kako se uz trud i ljubav prema poslu možete, baš kao Feniks, ponovno uzdignuti i zasjati u punom sjaju.

"Dragi Hoval tim! Još uvijek nismo u mogućnosti kupovati Vaše proizvode, ali smo sigurni da su vrhunski. Zašto tako mislimo? Iz jednostavnog razloga što ste vrhunska ekipa. Za dobar kolektiv potrebni su kvalitetni i dobri ljudi. Vi to jeste, susretljivi, topli, prepoznate maloga čovjeka te mu dajete šansu. I upravo tu vidimo Hoval snagu! S velikim ponosom i zadovoljstvom sašili smo Vam košulje u kojima ćete dostojno prezentirati svoje vrhunske proizvode."

Hoval društvena odgovornost

Kako je rekao Steve Jobs: "Velike stvari u poslu nikada ne postiže pojedinac, već tim." Jer uspjeh, snagu i najveću vrijednost tvrtke čine upravo ljudi te način na koji oni međusobno komuniciraju i prema van :)
_________________________________________________________

Čestitamo još jednom sretnim dobitnicima te zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u natječaju "Pokažite snagu uz Hoval"! :)

Nagradu Samsung tablet Galaxy Tab A T580 osvaja: 
Đurđa Grozaj, Zagreb

Nagradu UltraSource® prijenosni bluetooth zvučnik osvaja:
Mladen Žužić, Zagreb
Igor Boni, Rijeka
Andrea Fulanović, Zagreb
Stjepan Marković, Split

Nagradu Hoval Multifunkcionalni alat s 9 funkcija osvaja:
Sanja Jergović, Zagreb
Bernard Svalina, Split
Tomislav Bogut, Imotski
Davor Grubišić, Split
Inoslav Svalina, Split

Autor