Hoval kroz godine

29. studenoga 2022.
Poput Alpa u srcu Europe i Hoval je izrastao u konstantu: raznolik, izvanredan, izazovan. Pogled unatrag otkriva dirljivu priču.
Pročitajte više

Hoval ulaže u proizvodnju dizalica topline

28. listopada 2022.
Hoval značajno proširuje svoje proizvodne kapacitete izgradnjom novih proizvodnih pogona dizalica topline u svom sjedištu u Vaduzu (Lihtenštajn) i Istebnéu (Slovačka). Investicija će iznositi oko 60 milijuna eura.
Pročitajte više

Kako grijanje učiniti zelenijim?

14. rujna 2022.
Održivost u građevinskoj industriji tema je o kojoj se govorilo toliko puta da je možda sve već rečeno. S obzirom na događanja posljednjih mjeseci i neizvjesnu budućnost fosilnih goriva, promjena sustava grijanja ne čeka samo vlasnike kuća i stanova, već i velike tvrtke i industrijska postrojenja. Svi ćemo morati prilagoditi svoje sustave grijanja trenutnim zahtjevima i priključiti ih na obnovljive izvore energije u narednim godinama. No, to nikako nije razlog za očaj, naprotiv. Provjerite što Hoval nudi kao rješenje za industrijska postrojenja i hale…
Pročitajte više

Decentralizirani sustavi za obradu zraka: zašto su Porsche i Veeser Plastic odabrali Hoval?

17. kolovoza 2022.
Hoval Hrvatska trenutno radi na nizu projekata u segmentu klimatizacijskih sustava. No, to ne znači da inspiraciju ne nalazimo i u završenim projektima svojih kolega iz inozemstva. Ovaj put su to projekti naših kolega iz Njemačke i Austrije.
Pročitajte više

Sustav grijanja prilagođen vašim potrebama

29. lipnja 2022.
Zamislite da možete odabrati sustav koji štedi do 30% energije, a istovremeno je izuzetno jednostavan za instalaciju i upravljanje i nudi maksimalnu fleksibilnost u smislu prostornih zahtjeva.
Pročitajte više

Lihtenštajn: odakle je sve počelo!

5. travnja 2022.
Lihtenštajn je osebujna zemlja, prožeta šarolikim i pitoresknim pejzažima, zapanjujućim utvrdama i razbacanim brežuljcima, a upravo iz Lihtenštajna potječe i tvrtka Hoval.
Pročitajte više

Tehnologija kondenzacije za industriju

1. ožujka 2022.
Objašnjavamo kako prirodni plin postaje održiv izvor energije, što dokazuje i Hovalov UltraGas® 2.
Pročitajte više

Kako funkcionira komforna ventilacija?

28. siječnja 2022.
Komforna ventilacija ima brojne prednosti. Objašnjavamo kako čisti, svježi zrak ulazi u kuću i ponovno izlazi korišteni zrak bez otvaranja prozora.
Pročitajte više

Održivo grijanje: uštedite novac uz klimatski prihvatljive hibridne sustave

8. listopada 2021.
Hibridni sustavi grijanja kombiniraju prednosti nekoliko tehnologija u jedan visokoučinkovit, pouzdan i ekološki prihvatljiv sustav. Osim izvora topline, važnu ulogu ovdje predstavlja distribucija topline i regulacija sustava.
Pročitajte više

Klimatski prihvatljive alternative i budućnost plina

14. rujna 2021.
Biometan i vodik nadolazeće su alternative grijanju prirodnim plinom. Klimatski prihvatljiva rješenja užurbano se razvijaju u proizvodnji održivih plinovitih izvora energije i tehnologiji kondenzacije plina.
Pročitajte više

UltraGas® 2: Novi standard za velike projekte obnove i novogradnje

20. travnja 2021.
UltraGas® 2 je najnovija generacija plinskih kondenzacijskih kotlova za grijanje i pripremu potrošne tople vode. Dolazi s patentiranim Hoval TurboFer® izmjenjivač topline za još veću učinkovitost. U nastavku saznajte prednosti koje čine UltraGas® 2 novim standardom za velike projekte obnove i novogradnje.
Pročitajte više

Kakav utjecaj ima kućna ventilacija na širenje SARS-CoV-2 virusa?

12. veljače 2021.
Pandemija koronavirusa promijenila je naše živote iz temelja. Iako se mjere mijenjaju iz mjeseca u mjesec, jedno je sigurno – dobra higijena i održavanje udaljenosti ostaju i dalje relevantne mjere za suzbijanje koronavirusa. Preporučuje se i boravak na otvorenom kad god je to moguće, uz poštivanje obaveznih mjera. Ali što je s rizikom od zaraze u zatvorenim prostorima?
Pročitajte više

Računajte na Hovalovu stručnu podršku i u vrijeme koronavirus krize

20. ožujka 2020.
Nalazimo se u izazovnom i neizvjesnom vremenu i sada, više nego ikad prije, moramo pokazati prilagodljivost i spremnost na promjene. Kako koronavirus donosi mnogo neizvjesnosti, otkrivamo kako se ovdje u Hovalu nosimo s ovom složenom situacijom. Spremni smo suočiti se s izazovom te kroz digitalne kanale pružiti svojim partnerima i zaposlenicima kvalitetnu uslugu te učinkovitu komunikaciju. Jer je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika, poslovnih partnera i korisnika uvijek na prvom mjestu, zajedno s osiguravanjem standarda kvalitete usluga.
Pročitajte više

5 ključnih koraka do novog sustava grijanja i hlađenja

30. siječnja 2020.
Razmišljate li o promjeni sustava grijanja i hlađenja? Onda sigurno znate koliko složen može biti cjelokupni proces. Ali, ne nužno uvijek! Kako odabrati odgovarajuće rješenje? Lako, ako slijedite ove ključne korake.
Pročitajte više

Tiša i od šapata!? UltraSource® dizalica topline za stambene objekte

8. listopada 2019.
Obitelj Schibli stavila je svoje povjerenje u ruke tvrtke Hoval i odlučila se za ugradnju samostalnog i energetski učinkovitog sustava grijanja. I to ne bilo kakvog, već trenutno najtišeg na tržištu: Hoval UltraSource® dizalice topline. Koje su glavne prednosti ugradnje ovog sustava? Saznajte u nastavku :)
Pročitajte više

Zašto je norma DIN EN ISO 16890 novi standard za učinkovitost filtera?

21. kolovoza 2019.
Norma DIN EN ISO 16890 "Zračni filteri za opću ventilaciju", koja je na snazi od srpnja 2018. godine, označava novu fazu razvoja standardiziranog procesa ispitivanja i razvrstavanja klasa filtera G, M i F. Novi proces pruža znatno pouzdanije podatke o stvarnim performansama filtera i tako omogućuje optimalan odabir filtera koji je u skladu sa specifičnim zahtjevima.
Pročitajte više

Hoval kao partner Over4 tima na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju

19. srpnja 2019.
Over4 tim iz Rumunjske i Hoval sudjeluju zajedno na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju koje se održava u Mađarskoj. Ovo internacionalno natjecanje promovira vrhunska arhitektonska rješenja koja koriste solarnu energiju, obnovljive izvore energije i inovativne tehnologije. Over4 ambiciozan tim prikazat će prototip energetski učinkovite pasivne kuće koja koristi prednosti komforne ventilacije.
Pročitajte više

UltraSource® dizalice topline: Pomiču granice učinkovitosti na tržištu

1. srpnja 2019.
Uobičajena Hoval kvaliteta i nenadmašna energetska učinkovitost dolazi u novom ruhu: dosadašnje uspješne modele UltraSource® dizalica topline, učina 11 ili 13 kW, nadopunit će novi uređaji s učinom od 8 i 17 kW. Time će UltraSource® postati još prikladnija za uporabu u stambenim zgradama te različitim obiteljskim objektima.
Pročitajte više

Centralizirana ili decentralizirana ventilacija hale? Vodič za odabir odgovarajućeg rješenja.

18. veljače 2019.
Kada je centralizirana ventilacija hale bolji izbor, a kada se ipak treba odlučiti za decentraliziranu ventilaciju? Donosimo konkretnu usporedbu koja uzima u obzir važne tehničke karakteristike, prednosti za korisnika i udio troškova ulaganja.
Pročitajte više

Dobitnici nagradnog natječaja „Pokažite snagu uz Hoval“

11. veljače 2019.
Nagradni natječaj je završio, a naši dojmovi se još uvijek nisu slegli. Oduševljeni smo što smo među prijavama mogli vidjeti toliku različitost te zahvaljujemo svim sudionicima što su s nama podijelili viziju Hoval snage te podignuli natječaj na jednu veću razinu.
Pročitajte više