Sustav grijanja prilagođen vašim potrebama

29. lipnja 2022.
Zamislite da možete odabrati sustav koji štedi do 30% energije, a istovremeno je izuzetno jednostavan za instalaciju i upravljanje i nudi maksimalnu fleksibilnost u smislu prostornih zahtjeva.
Pročitajte više

Lihtenštajn: odakle je sve počelo!

5. travnja 2022.
Lihtenštajn je osebujna zemlja, prožeta šarolikim i pitoresknim pejzažima, zapanjujućim utvrdama i razbacanim brežuljcima, a upravo iz Lihtenštajna potječe i tvrtka Hoval.
Pročitajte više

Tehnologija kondenzacije za industriju

1. ožujka 2022.
Objašnjavamo kako prirodni plin postaje održiv izvor energije, što dokazuje i Hovalov UltraGas® 2.
Pročitajte više

Kako funkcionira komforna ventilacija?

28. siječnja 2022.
Komforna ventilacija ima brojne prednosti. Objašnjavamo kako čisti, svježi zrak ulazi u kuću i ponovno izlazi korišteni zrak bez otvaranja prozora.
Pročitajte više

Održivo grijanje: uštedite novac uz klimatski prihvatljive hibridne sustave

8. listopada 2021.
Hibridni sustavi grijanja kombiniraju prednosti nekoliko tehnologija u jedan visokoučinkovit, pouzdan i ekološki prihvatljiv sustav. Osim izvora topline, važnu ulogu ovdje predstavlja distribucija topline i regulacija sustava.
Pročitajte više

Klimatski prihvatljive alternative i budućnost plina

14. rujna 2021.
Biometan i vodik nadolazeće su alternative grijanju prirodnim plinom. Klimatski prihvatljiva rješenja užurbano se razvijaju u proizvodnji održivih plinovitih izvora energije i tehnologiji kondenzacije plina.
Pročitajte više

UltraGas® 2: Novi standard za velike projekte obnove i novogradnje

20. travnja 2021.
UltraGas® 2 je najnovija generacija plinskih kondenzacijskih kotlova za grijanje i pripremu potrošne tople vode. Dolazi s patentiranim Hoval TurboFer® izmjenjivač topline za još veću učinkovitost. U nastavku saznajte prednosti koje čine UltraGas® 2 novim standardom za velike projekte obnove i novogradnje.
Pročitajte više

Kakav utjecaj ima kućna ventilacija na širenje SARS-CoV-2 virusa?

12. veljače 2021.
Pandemija koronavirusa promijenila je naše živote iz temelja. Iako se mjere mijenjaju iz mjeseca u mjesec, jedno je sigurno – dobra higijena i održavanje udaljenosti ostaju i dalje relevantne mjere za suzbijanje koronavirusa. Preporučuje se i boravak na otvorenom kad god je to moguće, uz poštivanje obaveznih mjera. Ali što je s rizikom od zaraze u zatvorenim prostorima?
Pročitajte više

Računajte na Hovalovu stručnu podršku i u vrijeme koronavirus krize

20. ožujka 2020.
Nalazimo se u izazovnom i neizvjesnom vremenu i sada, više nego ikad prije, moramo pokazati prilagodljivost i spremnost na promjene. Kako koronavirus donosi mnogo neizvjesnosti, otkrivamo kako se ovdje u Hovalu nosimo s ovom složenom situacijom. Spremni smo suočiti se s izazovom te kroz digitalne kanale pružiti svojim partnerima i zaposlenicima kvalitetnu uslugu te učinkovitu komunikaciju. Jer je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika, poslovnih partnera i korisnika uvijek na prvom mjestu, zajedno s osiguravanjem standarda kvalitete usluga.
Pročitajte više

5 ključnih koraka do novog sustava grijanja i hlađenja

30. siječnja 2020.
Razmišljate li o promjeni sustava grijanja i hlađenja? Onda sigurno znate koliko složen može biti cjelokupni proces. Ali, ne nužno uvijek! Kako odabrati odgovarajuće rješenje? Lako, ako slijedite ove ključne korake.
Pročitajte više

Tiša i od šapata!? UltraSource® dizalica topline za stambene objekte

8. listopada 2019.
Obitelj Schibli stavila je svoje povjerenje u ruke tvrtke Hoval i odlučila se za ugradnju samostalnog i energetski učinkovitog sustava grijanja. I to ne bilo kakvog, već trenutno najtišeg na tržištu: Hoval UltraSource® dizalice topline. Koje su glavne prednosti ugradnje ovog sustava? Saznajte u nastavku :)
Pročitajte više

Zašto je norma DIN EN ISO 16890 novi standard za učinkovitost filtera?

21. kolovoza 2019.
Norma DIN EN ISO 16890 "Zračni filteri za opću ventilaciju", koja je na snazi od srpnja 2018. godine, označava novu fazu razvoja standardiziranog procesa ispitivanja i razvrstavanja klasa filtera G, M i F. Novi proces pruža znatno pouzdanije podatke o stvarnim performansama filtera i tako omogućuje optimalan odabir filtera koji je u skladu sa specifičnim zahtjevima.
Pročitajte više

Hoval kao partner Over4 tima na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju

19. srpnja 2019.
Over4 tim iz Rumunjske i Hoval sudjeluju zajedno na Solar Decathlon Europe 2019 natjecanju koje se održava u Mađarskoj. Ovo internacionalno natjecanje promovira vrhunska arhitektonska rješenja koja koriste solarnu energiju, obnovljive izvore energije i inovativne tehnologije. Over4 ambiciozan tim prikazat će prototip energetski učinkovite pasivne kuće koja koristi prednosti komforne ventilacije.
Pročitajte više

UltraSource® dizalice topline: Pomiču granice učinkovitosti na tržištu

1. srpnja 2019.
Uobičajena Hoval kvaliteta i nenadmašna energetska učinkovitost dolazi u novom ruhu: dosadašnje uspješne modele UltraSource® dizalica topline, učina 11 ili 13 kW, nadopunit će novi uređaji s učinom od 8 i 17 kW. Time će UltraSource® postati još prikladnija za uporabu u stambenim zgradama te različitim obiteljskim objektima.
Pročitajte više

Centralizirana ili decentralizirana ventilacija hale? Vodič za odabir odgovarajućeg rješenja.

18. veljače 2019.
Kada je centralizirana ventilacija hale bolji izbor, a kada se ipak treba odlučiti za decentraliziranu ventilaciju? Donosimo konkretnu usporedbu koja uzima u obzir važne tehničke karakteristike, prednosti za korisnika i udio troškova ulaganja.
Pročitajte više

Dobitnici nagradnog natječaja „Pokažite snagu uz Hoval“

11. veljače 2019.
Nagradni natječaj je završio, a naši dojmovi se još uvijek nisu slegli. Oduševljeni smo što smo među prijavama mogli vidjeti toliku različitost te zahvaljujemo svim sudionicima što su s nama podijelili viziju Hoval snage te podignuli natječaj na jednu veću razinu.
Pročitajte više

Potpuno decentralizirana ventilacija, hlađenje i grijanje visokih prostorija, industrijskih hala i skladišta

30. siječnja 2019.
Hoval oslobađa prostor i kombinira svoj decentralizirani sustav klimatizacije prostorija s decentraliziranim dizalicama topline. Projektanti sada imaju više slobode pri projektiranju rješenja grijanja, ventilacije i klimatizacije za industrijske hale i skladišta koja se zimi moraju grijati, a ljeti hladiti. Prostorije za opremu sada su nepotrebne, količina cijevi svedena je na minimum i smanjeni su investicijski i operativni troškovi.
Pročitajte više

Iznimno tiha i estetski privlačna - UltraSource® dizalica topline

23. kolovoza 2018.
Davne 1975. Hoval je ugradio svoju prvu dizalicu topline. Iza novog Hoval UltraSource® modela stoji preko 40 godina iskustva na tržištu. Ova visoko učinkovita dizalica topline za obiteljske kuće sada dolazi u još kompaktnijoj veličini - a uz to izgleda fantastično! Uvjerite se i sami :)
Pročitajte više

Što Hovalova digitalna transformacija znači za HVAC stručnjake?

26. srpnja 2018.
U digitalnom svijetu ništa nije konstantno, a sve to znatno utječe na trenutni način poslovanja i donosi nove izazove za tvrtke. Kako se Hoval uhvatio u koštac s digitalnim promjenama i što točno predstavlja termin "Hoval transformacija"? Koje novosti pripremamo za HVAC stručnjake?
Pročitajte više

Koja je važnost CE oznake i izjave o sukladnosti za HVAC jedinice?

15. svibnja 2018.
Kao obavezna oznaka mnogih proizvoda zemalja članica EU i zemalja Europskog gospodarskog prostora, CE oznaka predstavlja "putovnicu" proizvoda za stavljanje na tržište ili u upotrebu. Ipak, ona nije sinonim za oznaku kvalitete, sigurnosti ili pak stupnja zaštite okoliša. Što točno obuhvaća CE oznaka, zašto je bitna te kako utječe na HVAC jedinice?
Pročitajte više