Kako funkcionira komforna ventilacija?

7. prosinca 2023.
Komforna ventilacija ima brojne prednosti. Objašnjavamo kako čisti, svježi zrak ulazi u kuću i ponovno izlazi korišteni zrak bez otvaranja prozora.
Pročitajte više

Uštedite prirodne resurse i zaštitite okoliš. Otkrijte dizalicu topline za održivu i ekonomičnu budućnost

7. studenoga 2023.
U današnje vrijeme, uporaba dizalica topline stalno raste. One pružaju održivo rješenje naših potreba za grijanjem uz znatno manji utjecaj na okoliš u odnosu na plinske kotlove. Hoval Vam zato predstavlja svoje inovativno rješenje visokih performansi - Belaria®...
Pročitajte više

Koji ventilacijski sustav odabrati za velike zgrade? Vodič za projektante i investitore

19. listopada 2023.
Veliki prostori poseban su izazov za HVAC sustave. Od logističkih hala, preko trgovačkih centara do sportskih dvorana, koji su izazovi, a koja njihova optimalna rješenja?
Pročitajte više

Rashladna sredstva i dizalice topline: koje ekološki prihvatljivo rješenje imamo?

29. ožujka 2023.
Mnoge europske zemlje smatraju kako održivost postaje sve važnija točka dnevnog reda. Dizalice topline odavno se smatraju važnim održivim rješenjem za grijanje, a aktualni trendovi sve su više usmjereni na zaštitu okoliša.
Pročitajte više

Klimatsko rješenje u hali osigurava idealne uvjete skladištenja u pogonu za proizvodnju vina

21. ožujka 2023.
U novoizgrađenom kompleksu zgrada tvrtke Winzer Krems, Hovalovo rješenje klimatizacije hala, osiguravajući stalne temperature i optimalnu vlažnost zraka, stvara idealne uvjete za proizvodnju i skladištenje vina Krems.
Pročitajte više

TopVent® studija slučaja

28. veljače 2023.
“Čekao sam ovo dvadeset godina” Christian Graf, voditelj Hovalove interne garaže u Vaduzu, oduševljen je recirkulacijskim grijačima Hoval TopVent ® TV i TopVent ® TW.
Pročitajte više

Redovito održavanje: uštedite troškove grijanja i produžite vijek trajanja sustava grijanja

2. siječnja 2023.
Bilo da je riječ o grijanju, ventilaciji ili klimatizacijskim sustavima za skladišne prostore, preporuča se redovno održavanje. Godišnje redovno održavanje osigurava sigurnost, učinkovit rad i, iznad svega, pouzdanost sustava.
Pročitajte više

Hoval kroz godine

29. studenoga 2022.
Poput Alpa u srcu Europe i Hoval je izrastao u konstantu: raznolik, izvanredan, izazovan. Pogled unatrag otkriva dirljivu priču.
Pročitajte više

Hoval ulaže u proizvodnju dizalica topline

28. listopada 2022.
Hoval značajno proširuje svoje proizvodne kapacitete izgradnjom novih proizvodnih pogona dizalica topline u svom sjedištu u Vaduzu (Lihtenštajn) i Istebnéu (Slovačka). Investicija će iznositi oko 60 milijuna eura.
Pročitajte više

Kako grijanje učiniti zelenijim?

14. rujna 2022.
Održivost u građevinskoj industriji tema je o kojoj se govorilo toliko puta da je možda sve već rečeno. S obzirom na događanja posljednjih mjeseci i neizvjesnu budućnost fosilnih goriva, promjena sustava grijanja ne čeka samo vlasnike kuća i stanova, već i velike tvrtke i industrijska postrojenja. Svi ćemo morati prilagoditi svoje sustave grijanja trenutnim zahtjevima i priključiti ih na obnovljive izvore energije u narednim godinama. No, to nikako nije razlog za očaj, naprotiv. Provjerite što Hoval nudi kao rješenje za industrijska postrojenja i hale…
Pročitajte više

Decentralizirani sustavi za obradu zraka: zašto su Porsche i Veeser Plastic odabrali Hoval?

17. kolovoza 2022.
Hoval Hrvatska trenutno radi na nizu projekata u segmentu klimatizacijskih sustava. No, to ne znači da inspiraciju ne nalazimo i u završenim projektima svojih kolega iz inozemstva. Ovaj put su to projekti naših kolega iz Njemačke i Austrije.
Pročitajte više

Sustav grijanja prilagođen vašim potrebama

29. lipnja 2022.
Zamislite da možete odabrati sustav koji štedi do 30% energije, a istovremeno je izuzetno jednostavan za instalaciju i upravljanje i nudi maksimalnu fleksibilnost u smislu prostornih zahtjeva.
Pročitajte više

Lihtenštajn: odakle je sve počelo!

5. travnja 2022.
Lihtenštajn je osebujna zemlja, prožeta šarolikim i pitoresknim pejzažima, zapanjujućim utvrdama i razbacanim brežuljcima, a upravo iz Lihtenštajna potječe i tvrtka Hoval.
Pročitajte više

Tehnologija kondenzacije za industriju

1. ožujka 2022.
Objašnjavamo kako prirodni plin postaje održiv izvor energije, što dokazuje i Hovalov UltraGas® 2.
Pročitajte više

Održivo grijanje: uštedite novac uz klimatski prihvatljive hibridne sustave

8. listopada 2021.
Hibridni sustavi grijanja kombiniraju prednosti nekoliko tehnologija u jedan visokoučinkovit, pouzdan i ekološki prihvatljiv sustav. Osim izvora topline, važnu ulogu ovdje predstavlja distribucija topline i regulacija sustava.
Pročitajte više

Klimatski prihvatljive alternative i budućnost plina

14. rujna 2021.
Biometan i vodik nadolazeće su alternative grijanju prirodnim plinom. Klimatski prihvatljiva rješenja užurbano se razvijaju u proizvodnji održivih plinovitih izvora energije i tehnologiji kondenzacije plina.
Pročitajte više

UltraGas® 2: Novi standard za velike projekte obnove i novogradnje

20. travnja 2021.
UltraGas® 2 je najnovija generacija plinskih kondenzacijskih kotlova za grijanje i pripremu potrošne tople vode. Dolazi s patentiranim Hoval TurboFer® izmjenjivač topline za još veću učinkovitost. U nastavku saznajte prednosti koje čine UltraGas® 2 novim standardom za velike projekte obnove i novogradnje.
Pročitajte više

Kakav utjecaj ima kućna ventilacija na širenje SARS-CoV-2 virusa?

12. veljače 2021.
Pandemija koronavirusa promijenila je naše živote iz temelja. Iako se mjere mijenjaju iz mjeseca u mjesec, jedno je sigurno – dobra higijena i održavanje udaljenosti ostaju i dalje relevantne mjere za suzbijanje koronavirusa. Preporučuje se i boravak na otvorenom kad god je to moguće, uz poštivanje obaveznih mjera. Ali što je s rizikom od zaraze u zatvorenim prostorima?
Pročitajte više

Računajte na Hovalovu stručnu podršku i u vrijeme koronavirus krize

20. ožujka 2020.
Nalazimo se u izazovnom i neizvjesnom vremenu i sada, više nego ikad prije, moramo pokazati prilagodljivost i spremnost na promjene. Kako koronavirus donosi mnogo neizvjesnosti, otkrivamo kako se ovdje u Hovalu nosimo s ovom složenom situacijom. Spremni smo suočiti se s izazovom te kroz digitalne kanale pružiti svojim partnerima i zaposlenicima kvalitetnu uslugu te učinkovitu komunikaciju. Jer je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika, poslovnih partnera i korisnika uvijek na prvom mjestu, zajedno s osiguravanjem standarda kvalitete usluga.
Pročitajte više

5 ključnih koraka do novog sustava grijanja i hlađenja

30. siječnja 2020.
Razmišljate li o promjeni sustava grijanja i hlađenja? Onda sigurno znate koliko složen može biti cjelokupni proces. Ali, ne nužno uvijek! Kako odabrati odgovarajuće rješenje? Lako, ako slijedite ove ključne korake.
Pročitajte više