RoofVent® RP s dizalicom topline
Visoko učinkovito korištenje energije

RoofVent® je opremljen vrhunskim izmjenjivačem topline koji mu omogućuje postizanje učinkovitosti povrata topline do 86%.

TopTronic® C sustav upravljanja

Fleksibilan sustav koji omogućuje prilagodbe specifičnim zahtjevima.

EC ventilatori s glatkom modulacijom

Visoko učinkoviti EC ventilatori jamče nisku potrošnju energije. Protok zraka prilagođen je specifičnim zahtjevima.

Kućište s dvostrukom podstavom

Veliki otvori za pregled i dvostruki dizajn osiguravaju brzo i jednostavno čišćenje i servis, smanjujući toplinski most.

Air-Injector

Automatski podesivi injektor zraka smanjuje temperaturnu stratifikaciju na 0,15 K po metru visine hale. Na taj se način smanjuje gubitak topline kroz strop.

Reverzibilna dizalica topline Belaria® VRF

Visoko učinkovita i kompaktna dizalica topline zrak-voda sa spiralnim kompresorom promjenjive brzine za regulaciju kapaciteta.

RoofVent® RP

RoofVent® su krovni ventilacijski uređaji za dovod svježeg i odvod otpadnog zraka i zadovoljavaju zahtjeve Direktive o ekološkom dizajnu (Ecodesign).
Oni zagrijavaju i hlade dovedeni svježi zrak preko ugrađenog visoko učinkovitog izmjenjivača topline i štede energiju rekuperacijom. Brzina protoka dovedenog zraka može se prilagoditi  specifičnim zahtjevima čime se optimiziraju troškovi energije.

Tehnički podaci:

Protok: do 8 000 m3/h
Snaga grijanja: do 67 kW
Rashladni kapacitet: do 67 kW
Povrat: do 86%

Do 86% povrata topline
Ušteda energije putem automatske regulacije opterećenja
Dvostruka konstrukcija za pouzdan rad
Jednostavan pristup za servis i održavanje

Glavne karakteristike

Kada je potrebno, RoofVent® također može raditi samo na recirkulaciju ili ispušni zrak. Zahvaljujući filtrima visoke klase na dovodu i odvodu zraka održava se higijenski čista mikroklima u prostorijama.

Servisiranje uređaja vrši se s krova bez potrebe prekidanja radnih proizvodnih procesa.

Značajke:

  • Grijanje toplinskom pumpom
  • Hlađenje toplinskom pumpom
  • Dovod svježeg zraka
  • Usis ispušnog zraka
  • Recirkulacija
  • Povrat topline do 86% s visoko učinkovitim izmjenjivačem topline 
  • Distribucija zraka putem Air-Injectora
  • Filtriranje zraka

Hoval Belaria® VRF (33, 40, 67): Modulirajuće dizalice topline u 3 kapaciteta

Energetski učinkovita tehnologija toplinske pumpe
Dizalice topline koje se koriste su sustavi sa zavojnicama za isparavanje. One prenose energiju izravno na dovodni zrak u ventilacijskoj jedinici, tako da nema potrebe za dodatnim izmjenjivačima topline.

To osigurava učinkovit prijenos energije i štedi operativne i investicijske troškove.

Snaga dizalice topline kontinuirano se regulira inverterskom tehnologijom, a kompresori za ubrizgavanje pare osiguravaju konstantno visoku toplinsku snagu i rashladni kapacitet čak i pri vrlo niskim ili visokim vanjskim temperaturama.


Samostalni moduli dizalice topline pridonose operativnoj pouzdanosti


Svaki ventilacijski modul RoofVent® RP ima vlastiti modul dizalice topline neovisan o centraliziranom grijanju i hlađenju. Ako je jedna jedinica oštećena ili nedostatna - u slučaju servisiranja ili neispravnosti - može se privremeno nadoknaditi drugim modulima, budući da se na ovaj način jamči odlična pouzdanost cijelog sustava.

Modulirajuće dizalice topline Belaria® VRF s nominalnom snagom između 33 i 67 kW reguliraju se autonomno tako da se prilagođavaju potrebnom toplinskom ili rashlađujućem vremenu proizvoda u zgradi. Ovo jamči visoku razinu udobnosti i smanjuje trenutne troškove zahvaljujući učinkovitom radu.

Iznimno fleksibilna primjena
Ventilacijski uređaji RoofVent® RP nude module dizalica topline u tri različite snage, što dovodi do široke palete mogućih kombinacija za razna područja primjene. Decentraliziranost modula također omogućuje da se ispune različiti zahtjevi u jednoj ili više hala. Na taj način se uređaj može koristiti u različitim kontrolnim zonama.


Također izvrsno funkcionira u sklopu Hovalovih kombiniranih rješenja za klimatizaciju i grijanje velikih proizvodnih i logističkih hala.

Tehnički podaci za dizalicu topline Belaria® VRF (33, 40, 67)

Belaria VRF kapacitet grijanja
Belaria VRF kapacitet hladenja
            Graf kapaciteta grijanja i hlađenja za
          dizalicu topline Belaria® VRF (33, 40, 67)
Zatvorite